Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Άγιος Παντελεήμονας: Με βιτρίνα ένα ψιλικατζίδικο, σπείρα κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα

Σε εργαστήριο κατασκευής και διακίνησης πλαστών εγγράφων (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες διαμονής και άδειες οδήγησης) είχαν μετατρέψει δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές κι ένας Αφγανός ψιλικατζίδικο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, στο πλαίσιο επιχειρησιακής δράσης για την αντιμετώπιση κυκλωμάτων κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών, αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση της σπείρας και προχώρησαν σε έφοδο στο κατάστημα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι παράνομες συναλλαγές λάμβαναν χώρα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, σε βοηθητικό χώρο του ψιλικατζίδικου στον Άγιο Παντελεήμονα ενώ την ίδια στιγμή, ένας εκ των δραστών, παρέμενε στην είσοδο εκτελώντας χρέη τσιλιαδόρου.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος εγγράφων, μεταξύ των οποίων διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες παραμονής και διπλώματα οδήγησης, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ καθώς και ένα μαχαίρι στιλέτο.

Τα ανωτέρω έγγραφα, απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι 12 εξ’ αυτών έχουν καταχωρηθεί ως κλαπέντα/απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.