Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μπάχαλο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Δήμαρχος «έφαγε» κλήση για πάρκινγκ σε θέση ΑΜΕΑ (pics)

Για κατάληψη θέσης πάρκινγκ ΑΜΕΑ στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, κατήγγειλε τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών Νομού Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος. Ο δήμαρχος ισχυρίζεται πως είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε θέση που δεν εμπόδιζε.

Ο κ. Παπανικολάου κάλεσε την τροχαία επειδή είδε τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε θέση ΑΜΕΑ στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και άνδρες της ΔΙΑΣ έκοψαν το σχετικό πρόστιμο.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο κ. Παπανικολόπουλος καταγγέλλει πως ο κ. Λυμπέρης, όχι μόνο πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ στο νοσοκομείο αλλά του επιτέθηκε και φραστικά. Όπως γνωστοποίησε, το Σωματείο Παραπληγικών Νομού Ηλείας, μετά το περιστατικό έκανε καταγγελία στο Ινστιτούτο του Ελσίνκι ενώ θα κινηθεί και νομικά κατά του δημάρχου Ήλιδας.

«Υπήρχε ένα αυτοκίνητο, που δεν είχε ένδειξη ΑΜΕΑ, παρκαρισμένο στην μέση των δύο θέσεων και του δημάρχου πατούσαν  οι ρόδες τις γραμμές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να παρκάρει άλλο αυτοκίνητο. Κάλεσα την αστυνομία και ήρθαν από την ΔΙΑΣ, αλλά εγώ είχα πάει στη συνέχεια στο χώρο που θα χειρουργούνταν ο πατέρας μου», ανέφερε ο κ. Παπανικολόπουλος.

«Όταν κατέβηκα είδα τον δήμαρχο να κοιτά την κλήση που του είχε κόψει η αστυνομία και όταν με είδε με το αμαξίδιο με ρώτησε εάν το έκανα εγώ. Του είπα ότι απαγορεύεται εκεί το παρκάρισμα και  μου απήντησε με έντονο ύφος. Ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου, που του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, με έβρισε και μου είπε “καλά να πάθω” που είμαι στο αμαξίδιο!», κατήγγειλε ο κ. Παπανικολόπουλος.

«Πραγματικά, δεν περίμενα τέτοια "επίθεση", όχι μόνο από έναν απλό πολίτη, αλλά και από έναν δήμαρχο. Μου έλεγε ότι το αυτοκίνητο πατούσε λίγο τη γραμμή και ρώταγε γιατί το έκανα και πως θα με τακτοποιήσει. Αιφνιδιάστηκα από αυτή την συμπεριφορά. Τουλάχιστον, ανθρώπινα για ότι έγινε να ζήταγε μια συγγνώμη και να έφευγε. Πριν τις εκλογές ζήταγε την ψήφο και τώρα μας βρίζει. Λυπάμαι…», κατέληξε o κ. Παπανικολόπουλος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης ανέφερε πως «πήγα στο νοσοκομείο γιατί κλήθηκα για ασθενή. Όλες οι θέσεις του πάρκινγκ ήταν κατειλημμένες και πάρκαρα το αυτοκίνητο σε χώρο που δεν εμπόδιζε ούτε την διέλευση, ούτε την στάθμευση άλλου αυτοκινήτου».

«Στο χώρο που έχει δύο θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ ήταν παρκαρισμένο ήδη ένα αυτοκίνητο και η μετώπη του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που μου έχει παραχωρηθεί, είχε απόσταση 50 εκατοστών από αυτό το αυτοκίνητο. Απλώς, ο αριστερός τροχός πατούσε τη γραμμή διαγράμμισης των θέσεων. Πίσω από αυτό το αυτοκίνητο πάρκαρε ο κύριος, που προέβη σε μια αναληθή αναφορά. Ο δήμαρχος  είναι και γιατρός 40 χρόνια για να βοηθάει τους ανθρώπους. Μόνο αν το…  είχε “χάσει” θα έκανε φραστική  “επίθεση” σε άνθρωπο με αναπηρία», ισχυρίστηκε ο κ. Λυμπέρης.

«Εξέφρασα την εύλογη απορία μου “γιατί κύριε καλείς την αστυνομία ενώ δεν εμπόδιζα;”. Αν θέλει να γίνει διάσημος, ότι καταγγέλλει δήμαρχο που καλύπτει θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, δεν θα το καταφέρει με τον Γιάννη Λυμπέρη. Ας ψάξει να βρει άλλον δήμαρχο», τόνισε.

«Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι ο κύριος αυτός, που είναι γραμματέας του σωματείου παραπληγικών δικαίως θέλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί. Αν θέλει να είναι νομοταγής, να μην καπνίζει μπροστά στο νοσοκομείο και να μην πετάει τις γόπες μπροστά στα εξωτερικά ιατρεία, που εισέρχονται ασθενείς. Εγώ πάντως, δεν τον κατήγγειλα για αυτό», επεσήμανε ο δήμαρχος Ήλιδας.

«Είμαι όμως, παρεμπιπτόντως, αποφασισμένος να συμβάλλω, όσο πιο πολύ μπορώ ως δήμαρχος – γιατί είμαι και γιατρός – στην απαγόρευση του καπνίσματος στα νοσοκομεία, στο δημαρχείο, στα σχολεία, στα αθλητικά κέντρα, καταρχήν. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια. Όμως έπρεπε να πω ότι απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζουν δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και γιατροί και προσωπικό και πολίτες», κατέληξε.

Φωτογραφίες: patrisnews.com

Μπάχαλο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Δήμαρχος «έφαγε» κλήση για πάρκινγκ σε θέση ΑΜΕΑ (pics)
Μπάχαλο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Δήμαρχος «έφαγε» κλήση για πάρκινγκ σε θέση ΑΜΕΑ (pics)
Μπάχαλο στο νοσοκομείο Αμαλιάδας - Δήμαρχος «έφαγε» κλήση για πάρκινγκ σε θέση ΑΜΕΑ (pics)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.