Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε το διαγωνισμό «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα» και τον πήρε πίσω

«Για «ακροδεξιές φυλλάδες που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό» κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου σχετικά με την ακύρωση διαγωνισμού στα σχολεία, βάσει του οποίου οι μαθητές θα έγραφαν πώς είναι να μπαίνεις στη θέση του άλλου φύλου.

Σε δηκτικό της σχόλιο στο Facebook η κυρία Αγαθοπούλου σημείωσε: «Και που λέτε, τετοιοι διαγωνισμοί πρέπει να κόβονται πριν καν ξεκινήσουν. Διότι εάν τα παιδιά μας "αλλάξουν φύλο για μια μέρα" και ξεχαστούν, λόγω της αφέλειας που τα διακρίνει, και δεν ξαναλλάξουν; Ή αν καλοαρεστούν στο άλλο φύλο και δεν θέλουν να επανέλθουν στο "φυσιολογικό";».

Η κυρία Αγαθοπούλου σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ουσιαστικά υποχώρησε πιεζόμενη από συντηρητικούς κύκλους: «Ευτυχώς στο νέο νόμο για τη φυλομετάβαση επιτρέπεται η επαναφορά στο αρχικό φύλο, αλλά μόνο για μία φορά. Οπότε σε διαγωνισμό με τέτοιο θέμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μια φορά τα παιδιά μας. Πάλι καλά.. Ας είναι όμως καλά οι ακροδεξιές φυλλάδες, που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Μετά το Joker μόνο αυτό μας έλειπε!».

Σύμφωνα με το esos.gr, την εγκύκλιο ακύρωσης του διαγωνισμού υπογράφει η υφυπουργός κυρία Ζαχαράκη και δεν δίνεται κάποια εξήγηση για την απόφαση.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου είχε κάνει γνωστό ότι σε Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι εγκρίνει τον Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων .

Μια εβδομάδα μετά, με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακλήθηκε χωρίς αιτιολογία.

Η διεξαγωγή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», απευθύνονταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων σε σχολεία όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2019 – 2020

Στόχος ήταν να παρέχει τη δυνατότητα στους/τις μαθητές/μαθήτριες μέσω της δημιουργικής γραφής, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να τοποθετηθούν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο φύλο και τον τρόπο που οι νέοι/νέες σήμερα το βιώνουν και το αντιλαμβάνονται, να προβληματιστούν για ζητήματα έμφυλης ισότητας και διαφορετικότητας, να ασκήσουν κριτική για τον σeξισμό, τα έμφυλα στερεότυπα, την έμφυλη βία.


 


 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.