Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του πρέσβη της Χιλής

Παρέμβαση στο σπίτι του πρέσβη της Χιλής, στην Αθήνα πραγματοποίησε νωρίτερα η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν νωρίτερα παρέμβαση έξω από το σπίτι του πρέσβη της Χιλής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή ενάντια στις πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται στη χώρα. 

Όπως αναφέρουν στο πολικό κείμενο που συνοδεύει την ανακοίνωση του γεγονότος, «Όσο ανόητη είναι η πεποίθηση πως οι άνθρωποι ξαφνικά θα σταματήσουν να διαδηλώνουν λόγω της θέσπισης κάποιων μετριοπαθών αποφάσεων που δεν είναι καν σίγουρο αν θα εφαρμοστούν, άλλο τόσο αδαές είναι να πιστεύουμε πως η εξέγερση στην Χιλή έχει ως πραγματικό και μόνο αίτιο την αύξηση του εισιτηρίου.

Πίσω από αυτό που χαρακτήρισαν οι δυτικοί αναλυτές και η Χιλιανή κυβέρνηση ως μια "όαση" και "το πιο σταθερό και ισχυρό κράτος της λατινικής Αμερικής" κρύβεται μια κόλαση για την κοινωνική βάση. Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης της Χιλής βρισκόταν στα σκαριά από τη χούντα του Πινοσέτ και εφαρμόστηκε στην ολότητα του μετά από αυτήν από τεχνοκράτες οικονομολόγους όπως αυτούς της σχολής του Σικάγου. Περιλαμβάνει ακραίες ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους τομείς, μέτρα λιτότητας στα πρότυπα του ΔΝΤ, διακοπή δημόσιων δαπανών και έχει ως αποκορύφωμα το ασφαλιστικό μοντέλο Πινοσέτ».

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως γίνονται αναζητήσεις για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην παρέμβαση, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προσαγωγές.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.