Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκτέλεση στο Χαϊδάρι: Ο γρίφος με το «συμβόλαιο θανάτου» και οι... μπελάδες των δύο αστυνομικών

Βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Δ.Μ. έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει και πολλά, καθώς ελάχιστα είναι τα «συμβόλαια θανάτου» που έχουν εξιχνιαστεί.

Το θύμα, παλιός γνώριμος της ΓΑΔΑ από το μακρινό 1998, είχε εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος, ωστόσο, με εξαίρεση μία προ ετών μικρή ποινή δεν είχε άλλη καταδικαστική απόφαση.

Βέβαια, το όνομα του - στους καλά γνωρίζοντες τα «μυστικά» της αθηναϊκής νύχτας - ήταν συνώνυμο των πρώτων παράνομων μίνι καζίνο και παιγνίων. Αυτό, άλλωστε, κινητοποίησε και τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και όχι τόσο το ότι οι δύο αστυνομικοί φέρονται να εργάζονταν παράνομα ως «συνοδοί ασφαλείας» του. Πώς δηλαδή αστυνομικοί που γνώριζαν το παρελθόν του 49χρονου Δ.Μ., βρέθηκαν να του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως φρουρά...

Όσον αφορά Στις έρευνες για το ποιος μπορεί να έχει υπογράψει το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του επιχειρηματία, προς το παρόν κινούνται στα τυφλά. Αυτό, καθώς με τη δράση του δεν φαίνονταν απειλούσε κάποιον από τους «νονούς» της αθηναϊκής νύχτας -που εδώ και 2 χρόνια αλληλοσκοτώνονται-. Το γεγονός ότι έπαιρνε αυστηρά μέτρα προστασίας δείχνει, πάντως, ότι κάτι φοβόνταν. Κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη βόμβα που το 2016 είχαν τοποθετήσει στην είσοδο της εταιρείας εμπορίας καφέ που είχε.

Τέλος, οι φυσικοί αυτουργοί -οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο λευκό TDM- αν δεν έχουν ήδη φύγει από τη χώρα, κρύβονται πολύ καλά και θα φροντίσουν να εξαφανιστούν μόλις καταλαγιάσει ο θόρυβος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.