Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί για τη φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι

Στην αρχική τους εκδοχή επιμένουν οι δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας που χθες το πρωί βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Δ.Μ. στο Χαϊδάρι. Καταθέτοντας στους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφεραν ξανά ότι βρίσκονταν τυχαία στο σημείο.

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ένας 41χρονος που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών κι ένας 45χρονος που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, επέβαιναν στις προσωπικές τους μηχανές λίγα μέτρα μακριά από το πολυτελές τζιπ BMW που οδηγούσε ο Δ.Μ. Βλέποντας τους δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης να ανοίγουν πυρ με το Kalashnikov εναντίον του 49χρονου επιχειρηματία, ο αστυνομικός του Αλλοδαπών έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι και πυροβόλησε 4 φορές εναντίον τους. Οι κάλυκες, βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου.

Τόσο στους συναδέλφους τους της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, όσο και στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν πως απλά πήγαιναν για καφέ κι ότι δεν εργάζονταν παράνομα ως «συνοδοί ασφαλείας» του θύματος. Μάλιστα, ο 41χρονος κατέθεσε ότι γνώριζε και τον επιχειρηματία που έγινε στόχος, χωρίς όμως να έχει κάποια άλλη σχέση μαζί του. Πρόκειται για εκδοχή που θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα πείσει τις Εσωτερικές Υποθέσεις, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι αστυνομικοί εργάζονται εκτός του ωραρίου τους ως «σωματοφύλακες» επιχειρηματιών.

Η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από το πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov που χρησιμοποίησαν οι δράστες του «συμβολαίου θανάτου» έδειξε ότι το όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια.

Τέλος, στο ερώτημα γιατί δεν καταδίωξαν τους δράστες, οι δύο αστυνομικοί απάντησαν ότι έτρεξαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα και να ενημερώσουν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.