Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Παρέλαση αλά... Monty Python: «Δεν ήταν μαθήτριες σχολείων της περιοχής»

Ότι δεν ήταν μαθήτριες του ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας, ούτε άλλου σχολείου της περιοχής, τονίζουν με ανακοινώσεις τους τόσο το ΓΕΛ όσο και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Αυτό υποστήριξαν βέβαια και τα ίδια τα κορίτσια που συμμετείχαν στο δρώμενο, οι οποίες μίλησαν για «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης (…) αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας», «καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι».

«Το σχολείο μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα άτομα αυτά» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΛ Νέας Χαλκηδόνας:

«Σχετικά με όσα αναφέρονται διαδικτυακά για την εμφάνιση εμβόλιμης ομάδας, που προηγήθηκε της παρέλασης του ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, έχουμε να δηλώσουμε ότι το σχολείο μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα άτομα αυτά. Εξάλλου είναι εμφανές από βίντεο ότι η απόσταση του διμοιρίτη, που κρατούσε την πινακίδα του σχολείου και με τον οποίο ξεκινούσε η παρέλαση των μαθητών, ήταν μεγαλύτερη των δεκαπέντε (15) μέτρων.

Παράλληλα είναι ευδιάκριτη η συνοχή του διμοιρίτη με τη σημαία, τους παραστάτες και τα δύο τμήματα κοριτσιών και αγοριών, που ακολουθούσαν με τη συνοδεία του υπεύθυνου καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Πρόσθετα αξίζει να αναφερθεί ότι ΟΛΟΙ οι μαθητές μας, που μετείχαν στην παρέλαση φορούσαν στο αριστερό μέρος του πουκαμίσου την κονκάρδα που δήλωνε την ταυτότητα του σχολείου μας. Ως εκ τούτου είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ δεν πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με τα άγνωστα αυτά άτομα.

Σε επικοινωνία που είχε η υφυπουργός Παιδείας με τον δήμαρχο της Ν. Φιλαδέλφειας και τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, προέκυψε ότι τα δέκα κορίτσια δεν είναι δημότες της περιοχής. «Ενημερωθήκαμε για το συμβάν της Ν. Φιλαδέλφειας, ένα συμβάν κατά τη διάρκεια της παρέλασης που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις. Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της πόλης και την Διευθύντρια Εκπαίδευσης και η ενημέρωση ήταν ότι δεν πρόκειται για μαθητές σχολείων της περιοχής, αλλά ούτε για δημότες όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος της πόλης», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.