Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τραγικό δυστύχημα στη Ρόδο: Νεκρές δύο γυναίκες, αθώος ο ένας εμπλεκόμενος οδηγός

Αθώος κρίθηκε ένας από τους δύο οδηγούς, που το καλοκαίρι του 2016 ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο Κινέζες.

Ο ημεδαπός, κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια που είχε συγκλονίσει το νησί της Ρόδου.

Ο οδηγός, κινείτο στο 6ο χλμ Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου στις 2 Ιουλίου 2016, γύρω στις 20:20 το απόγευμα. Όντας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας κατηγορείτο ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση έχοντας διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του, οδηγούσε δε με υπερβολική ταχύτητα (περί τα 90χλμ/ώρα) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φρενάρει απότομα και χωρίς προειδοποίηση όταν είδες τις δύο Κινέζες να διασχίζουν πεζές το δρόμο.

Το απότομα φρενάρισμά του ανάγκασε τον οδηγό που βρισκόταν πίσω του και επίσης έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα (100χλμ/ώρα) να επιχειρήσει προσπέραση προς τα αριστερά για να αποφύγει την πρόσκρουση και να πέσει πάνω στις δύο γυναίκες, τις οποίες εμβόλισε με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Δια της ως άνω αμελούς συμπεριφοράς του σε συνδυασμό με τη συγκλίνουσα αμέλεια του έτερου οδηγού εφέρετο να συνέβαλε αιτιωδώς στον θανάσιμο τραυματισμό των ανωτέρω πεζών, οι οποίες υπέκυψαν στα τραύματά τους και συγκεκριμένα η μεν πρώτη στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στις κακώσεις κοιλίας και κάτω άκρων τις οποίες υπέστη, η δε δεύτερη στην τραυματική ρήξη θωρακικής αορτής την οποία της προκάλεσε η ανωτέρω πρόσκρουση.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ευθύνη του συγκεκριμένου οδηγού και κρίθηκε αθώος.

Με την ίδια κατηγορία δικάζεται την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του Στρατοδικείου στρατιωτικός, που ενεπλάκη στο ίδιο ατύχημα.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.