Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Δεν είχαμε ζωή, ήμασταν στο χοιροστάσιο όλη μέρα»: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Άκη Δήμα (vid)

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση ζωής, ο ηθοποιός Άκης Δήμας περιγράφει τη φρίκη που έζησε στα παιδικά του χρόνια εκείνος και τα αδέρφια του, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του πατέρα τους, ο οποίος έχει ονομαστεί το «τέρας της Λαμίας».

Για την καθημερινότητά του ο Άκης Δήμας είπε πως «ήταν πάρα πολύ σκληρή. Μας ξυπνούσε πολύ πρωί, πηγαίναμε στα ζώα και μετά κατευθείαν σχολείο. Δεν είχαμε ζωή. Το μεσημέρι κοιμόμασταν και μετά ξανά στο στάβλο. Δεν είχαμε κοινωνική ζωή. Ήμασταν κλεισμένα σε ένα χοιροστάσιο όλη μέρα, κάθε μέρα. Δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Έβλεπα θυμάμαι την πόλη από ένα ύψωμα και σκεφτόμουν πως μια μέρα θα πήγαινα εκεί να δω τι γίνεται».

«Στο σχολείο ήμασταν ατημέλητα, βρώμικα, απεριποίητα, παιδιά που φαίνονταν ότι είχαμε πολλά προβλήματα. Πολλές φορές παίρναμε την αστυνομία τηλέφωνο, ερχόταν και έφυγε και ελπίζαμε ότι κάτι θα γίνει. Έρχονταν κοινωνικοί λειτουργοί στο σπίτι, έκαναν τις εκθέσεις και κάπου το πράγμα σταματούσε. Χτυπούσα πόρτες καθημερινά. Της πρόνοιας, του αστυνομικού τμήματος. Έρχονταν αλλά κάπου σταματούσε το πράγμα», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Η αδερφή μου γεννήθηκε φυσιολογική και δεν είναι στα 18 της, έχει νοητική στέρηση και εγώ το γνωρίζω σιγά σιγά, τρομάζω, δεν ξέρω τι είναι, όταν έρχομαι σε επαφή μαζί της δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω», είπε ο Άκης Δήμας.

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως την καταγγελία για την υπόθεση κακοποίησης της αδερφής του έκανε το σχολείο: «Όταν ξεκίνησα να κάνω ένα πολύ μεγάλο βήμα με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο της αδερφής μου και μου είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα. Ουσιαστικά, για να εξηγήσω και κάτι, δεν είμαι εγώ αυτός που έχει κάνει καταγγελία για τον πατέρα μου αλλά το σχολείο. Εγώ είμαι μάρτυρας. Στο σχολείο έκαναν κάθε μέρα εξετάσεις ψυχολογικές για να σιγουρευτούν τι συνέβαινε με την αδερφή μου. Την πήραν από το χέρι στο σχολείο, την έλεγχαν κάθε μέρα, πήγαιναν στους γιατρούς, έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς μου και δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς από τους γονείς μου, έκλειναν τα τηλέφωνα και εξαφανίζονταν. Σιγά σιγά με εξετάσεις η αδερφή μου είπε τι γινότανε καθημερινά».

Όπως ισχυρίστηκε ο ηθοποιός, από το 2006 όταν ήταν 13 ετών ξεκίνησε να τηλεφωνεί στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Για τον πατέρα του είπε πως «ήταν πολύ σκληρός άνθρωπος. Το παραδέχτηκε, ήταν, είναι και θα είναι. Έχει κατηγορηθεί για πολλά πράγματα. Μία από αυτές ήταν η κατηγορία για βαρύ ξυλοδαρμό, καθημερινό. Η μητέρα μου έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα και είναι σε πολύ κακή κατάσταση».

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.