Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δολοφονία στα Μέγαρα: Ψυχολογικά προβλήματα θα επικαλεστεί ο σωφρονιστικός υπάλληλος

Σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που το απόγευμα της Πέμπτης σκότωσε στα Μέγαρα τον πρώην κουνιάδο του και τραυμάτισε σοβαρά την σύζυγο του.

Συνάδελφοι του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που «ήταν ήσυχος και τυπικός στη δουλειά του, ωστόσο, μετά τον χωρισμό του και ιδίως μετά τον θάνατο -προ μηνών- της μητέρας του, άλλαξε συμπεριφορά. Έγινε απόμακρος κι επιθετικός, ενώ είχε τοποθετηθεί ως διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού».

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ώρες πριν τη δολοφονία, είχε ένα ακόμη «θερμό» επεισόδιο με προϊσταμένους του, καθώς ήθελε να αλλάξει πόστο και ωράριο εργασίας και να επιστρέψει στη φύλαξη των κρατουμένων.

Σε αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα, που φέρεται ότι αντιμετωπίζει ο δράστης, θα βασιστεί και η υπερασπιστική γραμμή του. Μάλιστα, είναι δεδομένο ότι οι συνήγοροι του θα ζητήσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο 50χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος κρατείται προσωρινά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ενώ την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτική για απολογία.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί το πιστόλι που χρησιμοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο δράστης, ο οποίος δεν αποκαλύπτει που το έχει κρύψει ή εάν το έχει πετάξει.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.