Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πρόστιμο 50.000 ευρώ για τρία... πανό στην «Ανταρσία Κ. Μακεδονίας»

Πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλλε η Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων στην στην περιφερειακή κίνηση Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, με αφορμή τρία πανό που τοποθετήθηκαν στις Σέρρες.

Η περιφερειακή παράταξη Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία με ανακοίνωσή της ζητά την καταδίκη της απόφασης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ενέργειες για την ακύρωση του προστίμου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

«Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ καταγγέλλει την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβιάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία επέβαλε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, « με αφορμή τρία πανό που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες, ανώνυμα και σε άγνωστο χρόνο» και με βάση τον αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό νόμο του Καλλικράτη που θεσμοθέτησε και ψήφισε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διατήρησε σχεδόν αυτούσιο και επιδείνωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ με την ψήφιση του Κλεισθένη.

Το αξιοσημείωτο του θέματος είναι ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από καταγγελία στην επιτροπή, του υπερδραστήριου στις παρακολουθήσεις των πολιτικών και κινηματικών διαδικασιών Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, το οποίο έκανε αντίστοιχες καταγγελίες και για άλλες Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις με μόνιμη προτίμηση προς τα αριστερά….

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση και θεωρούμε ότι αποτελεί προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, η οποία μάλιστα στοιχειοθετείται πάνω σε νόμους, που δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη στέρηση της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών αλλά και προσωπικής, οικονομικής εξόντωσης κάθε αγωνιστή, που αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και το Π.Σ. της ΠΚΜ να καταδικάσει αυτή την απόφαση και να πάρει νομικές πρωτοβουλίες για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης, καθώς του προστίμου των 50.000 ευρώ σε εκλεγμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Κ.Μ.».

Πηγή: typosthes.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.