Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μηδενιστική Ταξιαρχία» - Ανάληψη ευθύνης για τις μολότοφ στο Α.Τ. Πεντέλης

Η οργάνωση «Μηδενιστική Ταξιαρχία», με κείμενό της στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης, στις 12 Οκτωβρίου.

«Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με το κράτος, γι' αυτό επιτιθόμαστε και θα επιτιθόμαστε με κάθε ευκαιρία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε μέχρι να εκκενωθεί μία ακόμη κατάληψη ή να συμβεί ένας ακόμη φόνος από μπάτσους ή ένας πολιτικός κρατούμενος να ξεκινήσει μία ακόμη απεργία πείνας. Δεν περιμένουμε κανένα κάλεσμα από τον αναρχικό χώρο για να λάβουμε δράση. Το θεωρούμε αυτονόητο. Δεν πιστεύουμε - ούτε και θέλουμε - πως οι καταστροφικές μας επιθυμίες και το πάθος μας πρέπει να περιοριστούν, λόγω των συνθηκών, είτε να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούμε», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της ομάδας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η «Μηδενιστική Ταξιαρχία» απευθύνει κάλεσμα ώστε να επεκταθούν οι ενέργειες και εκτός των Εξαρχείων, όπου αποτελεί το βασικό «πεδίο μάχης» αντιεξουσιαστών - αστυνομικών.

«Ένας ακόμα λόγος που επιλέξαμε σαν στοχοθεσία το ΑΤ Πεντέλης είναι γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξαπλώσουμε τη σύγκρουση έξω από τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας γενικά. Αυτή τη στιγμή, τα Εξάρχεια είναι το επίκεντρο της προσοχής και της "ασφάλειας", και πιστεύουμε ότι συγκεντρώνοντας τις επιθέσεις και τις συγκρούσεις σε ένα μόνο μέρος της πόλης μόνο αρνητικές επιπτώσεις θα έχει παρά θετικές. Δεν θέλουμε βέβαια σε καμία περίπτωση να μην αναγνωρίσουμε την ιστορικότητα και την πρακτική αξία των Εξαρχείων, ούτε να τα παραδώσουμε αμαχητί. Δεν μας αρκεί να περιοριστούμε στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων. Είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική, η επιτήρηση για το κράτος, με το να συγκεντρώνει τα ταραχοποιά και ανεπιθύμητα στοιχεία της κοινωνίας, σε μια περιοχή της μητρόπολη», αναφέρει ακόμα το κείμενο.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης καταλήγει ως εξής:

«ΜΕΧΡΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΦΛΩΡΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.