Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Πλήρως ελεγχομένο και κομματικό το νέο ΔΣ

«Πλήρως ελεγχόμενο και κομματικό» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ, το νέα ΔΣ του Συλλόγου, το οποίο διορίστηκε από τον Βασίλη Κικίλια.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι εργαζόμενοι,  το νέο ΔΣ προσήλθε σήμερα στις κεντρικές υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, αλλά αποχώρησε άπραγο, καθώς «το κτίριο είχε αδειάσει λόγω στάσης εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων». 

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, δηλώνουν «απόλυτα δεσμευμένοι στο αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ», ενώ ζητούν την απόσυρση της ΠΝΠ για τον Σύλλογο και ακολούθως την έναρξη του διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος. 

Επίσης, αναφέρουν ότι οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν εκφραστεί «ενίοτε με εξαιρετικά επιθετική ρητορική εναντίων αυτών που καλούνται να "διοικήσουν"». Εκτιμούν ότι «είτε το ΚΕΘΕΑ είναι ένα ακόμη λάφυρο, που διανέμεται στο κομματικό κράτος, είτε η κατάληψή του είναι ένα πρώτο βήμα σε ανομολόγητους σχεδιασμούς για το χώρο της απεξάρτησης και της δημόσιας υγείας. Και τα δύο είναι εξαιρετικά ανησυχητικά όχι μόνο για μας, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας».

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, παραμένουν «προσηλωμένοι στη λογική της δημόσιας και δωρεάν φροντίδας των εξαρτημένων και των οικογενειών τους».
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.