Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πατέρας του ομήρου ναυτικού: Πώς μπήκαν μέσα και πήραν τα παιδιά; Τι ήταν σακούλες; (vid)

Ο πατέρας του Έλληνα δόκιμου μηχανικού που είναι ανάμεσα στους απαχθέντες από το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων « Elka Aristotle», μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεσπά προσπαθώντας να καταλάβει πώς έγινε ο γιος του όμηρος των πειρατών.

Πώς μπήκαν στην Νιγηρία μέσα, τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ούτε μπορώ να καταλάβω στην Νιγηρία σε ένα τέτοιο μέρος χωρίς φύλακες. Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δύο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο και πήραν τα παιδιά; Τι ήτανε; Σακούλες. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Τι είναι αυτό;», δήλωσε ο πατέρας του δόκιμου.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στις δύο τα ξημερώματα της Δευτέρας πειρατές έβαλαν στο στόχαστρο το δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων «Elka Aristotle», που βρισκόταν αγκυροβολημένο 18 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα του Τόγκο, Λομέ. Οι πειρατές πλησίασαν με ταχύπλοο αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τη φρουρά του πλοίου, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός φύλακα. Κατάφεραν όμως να μπουν στο εσωτερικό του πετρελαιοφόρου και απήγαγαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, έναν Έλληνα, δυο Φιλιππινέζους και έναν Γεωργιανό.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν η ομάδα ασφαλείας αντιλήφθηκε τους πειρατές πριν ανέβουν ή αν οι πειρατές τους έπιασαν στον ύπνο.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα:

  • Γιατί η βάρδια ασφαλείας δεν είδε τη βάρκα πριν το ρεσάλτο;
  • Γιατί δεν ακινητοποιήθηκαν οι πειρατές όταν ανέβηκαν στο πλοίο;
  • Γιατί δεν χτύπησε συναγερμός;
  • Γιατί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τις καμπίνες;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η τριμελής ομάδα των πειρατών που ανέβηκε στο πλοίο και τότε αντιλήφθηκαν την ύπαρξη τους, όταν τους κατάλαβε ο πλοίαρχος φαίνεται πώς σήμανε συναγερμό. Τότε τα 24 μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να μπουν στις εσωτερικές καμπίνες για την ασφάλεια τους και φαίνεται πώς κατάφεραν να πιάσουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, πριν μπουν στις καμπίνες. Το συγκεκριμένο κομμάτι της δυτικής Αφρικής θεωρείται το χειρότερο από τους πλοιοκτήτες από τα χειρότερα στον κόσμο για να συμβεί μία πειρατεία.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.