Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μπλόκο» κατοίκων για τη μεταφορά προσφύγων στη Νάουσα (vids)

Κάτοικοι της Νάουσας στην Ημαθία μπλόκαραν λεωφορεία με πρόσφυγες.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας προκειμένου να εμποδίσουν λεωφορεία με πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το thestival.gr, κάτοικοι με τα αυτοκίνητά τους βρέθηκαν μπροστά από ξενοδοχεία που φιλοξενούν πρόσφυγες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Όσοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της Νάουσας αποχώρησαν μετά από ενημέρωση πως δεν θα φιλοξενηθούν και άλλοι πρόσφυγες στο σημείο, σύμφωνα με το thestival.gr.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Νάουσας ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον προσφύγων στη Νάουσα.

Το προηγούμενο διάστημα έχουν φτάσει στην Νάουσα και φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχές συνολικά 193 πρόσφυγες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Νάουσας:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας από το Υπουργείο Εσωτερικών  και εκπροσώπους των ξενοδόχων, τις προηγούμενες ημέρες σε  δύο ξενοδοχεία της Νάουσας έχουν έρθει συνολικά 193 πρόσφυγες – μετανάστες.

Συγκεκριμένα,  στην μια ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 115 άτομα, εκ των οποίων 70 παιδιά και νεογέννητα βρέφη, καθώς και 45 ενήλικες γονείς και ηλικιωμένοι. Αντίστοιχα, στην δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα διαμένουν συνολικά 78 άτομα, εκ των οποίων 50 γονείς και ηλικιωμένοι, 20 παιδιά και 8 βρέφη κάτω των 3 ετών.

Επισημαίνεται ότι η έλευση των οικογενειών των μεταναστών συμφωνήθηκε μεταξύ των ιδιωτών ξενοδόχων και του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου  ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας  Καρανικόλας με το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε την προφορική δέσμευση  ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την έλευση επιπλέον μεταναστών στη Νάουσα.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Νάουσας παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους ξενοδόχους της πόλης, τις αστυνομικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς για την ομαλή διαμονή των οικογενειών των προσφύγων – μεταναστών στην περιοχή».

Η μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Πανό με ακραία συνθήματα και αδιανόητες προτάσεις όπως «να τους ρίξουν στα ξερονήσια» είναι μερικές από τις εκφάνσεις των αντιδράσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην ενδοχώρα.

Τα πρόσφατα περιστατικά στα Βρασνά, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες και τον Χαλκειό της Χίου συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Έντονες αντιδράσεις σημειώνονται και στην Αττική και συγκεκριμένα στα Μελίσσια, όπου οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην εγκατάσταση μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Βίντεο: vimapress.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.