Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ριζικές αλλαγές: «Στο τραπέζι» η κάρτα εισόδου στα ΑΕΙ

Την κάρτα εισόδου εξετάζει η κυβέρνηση ως λύση στις καταλήψεις και τις βιαιοπραγίες εντός των πανεπιστημίων.

Αυτή είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» στη συζήτηση για την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Σ' αυτή την «αναζήτηση» επανέρχεται η συζήτηση περί κάρτας εισόδου στα ΑΕΙ, κάτι που άλλωστε δηλώνουν ανοικτά κυβερνητικά στελέχη, θέτοντας ως προϋπόθεση ωστόσο το να λάβουν σχετική πρωτοβουλία για το θέμα οι διοικήσεις των ανώτατων Ιδρυμάτων.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας, όπως είναι γνωστό, συντάσσει νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου και στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα αντίστοιχα θέματα.

Η «κάρτα εισόδου» στα ΑΕΙ αποτελεί μια πρόταση που επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να εφαρμοστεί σε μικρά πανεπιστήμια, ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, αποτελεί μια πιο δύσκολα εφαρμόσιμη πολιτική για εκείνα που έχουν μεγάλα κάμπους. Και βεβαίως συνδυάζεται με επαρκή φωτισμό τις βραδινές ώρες των πανεπιστημιακών χώρων και «άνοιγμά» τους σε περιόδους Σαββατοκύριακων ή αργιών στην τοπική κοινωνία με τη μορφή εκδηλώσεων ή επιστημονικών συναντήσεων.
 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.