Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κικίλιας για αντικαπνιστικό: Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες και θα δίνουμε μπόνους στους αστυνομικούς (vid)

Ποσοστό των εσόδων από τα πρόστιμα που θα κόβονται σε όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο θα πηγαίνει στην ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Ήδη προχωρήσαμε σε υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι το 20% των εσόδων θα πηγαίνει στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε στον ΣΚΑΙ ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, τα συγκεκριμένα έσοδα «θα πηγαίνουν για να παίρνει η αστυνομία νέα γιλέκα και αλεξίσφαιρα, νέες στολές, να εκσυγχρονίζονται τα συστήματά τους».

«Πως νομίζετε ότι λειτουργεί τώρα το πράγμα; Όταν κόβει πρόστιμα η δημοτική αστυνομία ένα ποσοστό πηγαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών», επεσήμανε.

«Στις εννέα μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης η αστυνομία εφαρμόζει τον αντικαπνιστικό νόμο», σχολίασε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας, αναφέρθηκε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στις καφετέριες λέγοντας πως «έχουν ανοιχτές δομές έξω, έχουν πτυσσόμενες τέντες και τζάμια. Έξω θα τα ανοίγουν αυτά όταν καπνίζουν και μέσα δεν θα καπνίζουν. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει θερμάστρες για το έξω. Στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα ενάμιση και δύο μήνες. Έξω μπορούν να καπνίζουν όποιοι θέλουν. Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών».

Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί παντού «όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω για να καπνίσουν έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας».

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος «εφαρμόζεται και παραεφαρμόζεται. Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ποιες είναι οι ελεγκτικές αρχές και τι ευθύνη έχει κάθε υπουργείο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Ο κ. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.