Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αθώος ο καταδρομέας που τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή» σε άλμα με αλεξίπτωτο

Το Στρατοδικείο Λάρισας έκρινε αθώο, τον πρώτην καταδρομέα από την Κρήτη Μανώλη Μπούχλη, που τον Μάρτιο του 2019 είχε κάνει πτώση με αλεξίπτωτο, τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» και τραβώντας βίντεο.

Ο πρώην καταδρομέας από τα Σφακιά, Μανώλης Μπούχλης κρίθηκε την Τρίτη αθώος παμψηφεί από το Στρατοδικείο Λάρισας.

Ο νεαρός κατηγορούνταν γιατί κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο είχε τραβήξει βίντεο με κινητό, για το ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπόλοιπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς στο βίντεο διακρίνεται στρατιωτικό υλικό από την περιοχή.

Ο Μανώλης Μπούχλης μετά την αθώωση του δήλωσε: «Νιώθω δικαιωμένος. Όλα πήγαν καλά! Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι δικαιώνει και όλους τους Έλληνες από τους οποίους καθημερινά λάμβανα μηνύματα συμπαράστασης. Ορισμένοι με συνέκριναν με σπουδαίους Έλληνες και με παρομοίαζαν με τους Μακεδονομάχους, αλλά δεν θεωρώ ότι η πράξη μου δικαιολογεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Η οικογένειά μου έχει προσφέρει πολλά στη πατρίδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Εφτά πρώτα ξαδέρφια των προγόνων μου, Μπούχληδες αγωνίστηκαν για την Μακεδονία. Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος βλέποντας όλα όσα συνέβησαν και ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου. Γνώριζα ότι από αυτή μου την ενέργεια θα υπήρχαν συνέπειες αλλά έπρεπε να το κάνω».

Πηγή: rpn.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.