Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας σε Χρυσοχοΐδη: Υπάρχει VIP πτέρυγα με air condition ενώ εμείς κοιμόμαστε το πάτωμα

Οι κρατούμενοι των φυλακών Νιγρίτας έστειλαν την έβδομη κατά σειρά επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία κάνουν λόγο για δύο κατηγορίες κελιών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την επιστολή των κρατούμενων στις φυλακές Νιγρίτας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η φυλακή είναι χωρισμένη στα δύο, στις «πτέρυγες VIP» και στις «πειθαρχικές πτέρυγες».

Όπως ανφέρεται στις «πειθαρχικές πτέρυγες», «δεν υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες. Σε όλα τα κελιά που έχουν χωρητικότητα 3 ατόμων είναι στοιβαγμένα 5 άτομα σε κάθε κελί και οι κρατούμενοι που κοιμούνται στο πάτωμα οι περισσότεροι δεν έχουν στρώματα και κοιμούνται πάνω σε κουβέρτες».

Επίσης καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει «νερό όλη μέρα, υπάρχει νερό 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το μεσημέρι και 2 ώρες το βράδυ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγιεινής», ενώ «υπάρχουν ελλείψεις σε τραπέζια και καρέκλες με αποτέλεσμα να τρώμε στο πάτωμα».

Ακόμα ισχυρίζονται ότι «το μόνο που υπάρχει σε αφθονία είναι οι κοριοί, οι κατσαρίδες και τα ποντίκια».

Αντίθετα στην «πτέρυγα VIP» υπάρχουν ακόμα και ιδιωτικά ψυγεία μέχρι και air-condition.

Τέλος ζητούν «να βρεθεί εδώ και τώρα μια λύση, ειδάλλως θα έχουμε όλοι οι κρατούμενοι πρόβλημα σοβαρό με την υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα,  ο αρχιφύλακας έχει τη δύναμη αν μάθει για το συγκεκριμένο έγγραφο  που θα του δημιουργήσει πρόβλημα, θα στείλει μεταγωγή τους πιο ενεργητικούς για τα δικαιώματά τους για να μην έχει πρόβλημα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.