Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αγωνία για τον 20χρονο δόκιμο μηχανικό που απήγαγαν πειρατές (vid)

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του 20χρονου Δημήτρη, του Έλληνα δόκιμου μηχανικού που απήχθη από πειρατές από το ελληνικό δεξαμενόπλοιο, «Elka Aristotle», έξω από την πόλη Λομέ του Τόγκο.

Ο πατέρας του 20χρονου δόκιμου μηχανικού αγωνιά για την τύχη του παιδιού του, καθώς ακόμα δεν γνωρίζει τι γίνεται και ο χρόνος κυλά βασανιστικά.

«Η ώρα είναι ένας χρόνος. Θα δώσουμε όσα μας ζητήσουν για να πάρουμε ασφαλές το παιδί πίσω. Πιστεύω ότι όταν το παιδί είναι σε σχολή, είναι το κράτος στη μέση, πιστεύω ότι θα πηγαίνει τα παιδιά αυτά σε ασφαλές σημείο. Γιατί είναι δόκιμος, δεν είναι επαγγελματίας να πεις ότι πήγε μόνος του και υπέγραψε να πάει σε μια ζούγκλα», δήλωσε στο Star.

Ο αδερφός του ο οποίος επίσης είναι ναυτικός δηλώνει, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον αδερφό μου, όλη η οικογένεια είναι ανάστατη. Εγώ κάνω ίδια δουλειά με τον αδερφό μου και προσπαθώ».

Συνολικά στο πλοίο βρίσκονταν επτά Έλληνες ναυτικοί την ώρα της επίθεσης.

Ο πατέρας του ζητά εξηγήσεις, «ανέβηκαν οι πειρατές στο πλοίο, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών, χτύπησαν έναν φύλακα του πλοίου στο πόδι. Αυτοί πρέπει να κοιμόντουσαν τα παιδιά δύο η ώρα τη νύχτα». Χτύπησε ο συναγερμός και με το συναγερμό αυτά πετάχτηκαν να δουν τι γίνεται και φαίνεται ότι με το που βγήκαν έξω από τα δωματιάκια τους άρπαξαν».

Ο κόλπος της Γουινέας και ειδικά το Τόγκο θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο. Μόνο το 2019 έγιναν 78 επιθέσεις σε πλοία και 57 απαγωγές ναυτικών, ενώ 42 παραμένουν όμηροι.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι πειρατές μετά από τα πλήγματα που υπέστησαν από μισθοφόρους και πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ κατέφυγαν στη δυτική Αφρική και στον κόλπο της Γουινέας.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.