Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αποζημίωση 170.000 ευρώ σε 14χρονο που τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο καρναβάλι της Πάτρας

Το Πρωτοδικείο Πάτρας επιδίκασε στην οικογένεια 11χρονου το ποσό των 170.000 ευρώ για τον τραυματισμό του από τη ρίψη ελαττωματικού πυροτεχνήματος στο καρναβάλι της Πάτρας.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, το παιδί έχασε το 90% της όρασής του από τον τραυματισμό του το 2014.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, στα πυροτεχνήματα είχε εισχωρήσει υγρασία με αποτέλεσμα τον εκσφενδονισμό, κατά τη ρίψη τους, θραυσμάτων που τραυμάτισαν βαρύτατα τον 11χρονο. Αυτό, σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν τα πυροτεχνήματα είχαν ελεγχθεί παραμονές της εκδήλωσης.

Σημειώνεται ότι η ποινική δικαιοσύνη είχε καταδικάσει τον πυροτεχνουργό σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Το χρονικό

Ο 14χρονος είχε μεταβεί με τη μητέρα του τον Ιανουάριο του 2014 στην τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού και όταν σήκωσε το κεφάλι του για να δει τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βλάβες στον αριστερό οφθαλμό.

Ο ανήλικος διαγνώσθηκε «με τραύμα του βολβού του αριστερού οφθαλμού του και πολλαπλές εκδορές του κερατοειδούς με συνοδό αιφνίδια μείωση της οράσεως του». Ακόμη, στο μάτι του εντοπίστηκαν «μικρά ξένα σώματα άγνωστης συστάσεως». Οι γιατροί υπέβαλλαν το παιδί σε δυο χειρουργικές επεμβάσεις αλλά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο 11χρονος υπέστη μόνιμη βαριά απώλεια της οράσεως του αριστερού του ματιού μεγαλύτερη του 90%.

Οι γονείς του 11χρονου προσέφυγαν στην αστική δικαιοσύνη, η οποία και τους επιδίκασε αποζημίωση των 170.000 ευρώ, καθώς το Πρωτοδικείο της Πάτρας έκρινε ότι ο εξειδικευμένος πυροτεχνουργός που είχε αναλάβει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων για λογαριασμό της κατασκευάστριας εταιρείας τους, δεν έλαβε τα νόμιμα μέτρα για την πρόληψη τυχόν ατυχήματος και την προστασία όσων θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.