ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/12/2019 14:53

Πανελλαδικές: Καταγγελία ιδιωτικών εκπαιδευτικών - Μαθητές εξετάστηκαν προφορικά με πλαστές γνωματεύσεις

Η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έλαβε και εξετάζει μία πολύ σοβαρή καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της και ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Πανελλαδικές: Καταγγελία ιδιωτικών εκπαιδευτικών - Μαθητές εξετάστηκαν προφορικά με πλαστές γνωματεύσεις
Πανελλαδικές: Καταγγελία ιδιωτικών εκπαιδευτικών - Μαθητές εξετάστηκαν προφορικά με πλαστές γνωματεύσεις
Ανάγνωση:

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, μεγάλος αριθμός μαθητών ιδιωτικού σχολείου της Αττικής που διαφήμισε φέτος «πρωτιές» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξετάστηκε προφορικά, με αμφίβολης εγκυρότητας γνωματεύσεις για τενοντίτιδα, μαζί με τους φυσικώς αδυνάτους.

Βάσει νόμου, οι μαθητές που εξετάζονται προφορικά βαθμολογούνται επιεικέστερα από εκείνους που εξετάζονται γραπτά, γεγονός που κάνει ευκολότερη την εξέταση.

Την καταγγελία έκανε μία μητέρα, η οποία σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, μίλησε για «γεγονότα» κι όχι για απλές υποθέσεις, τονίζοντας μάλιστα ότι κανένας από το υπουργείο Παιδείας ή τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν επικοινώνησε μαζί της, παρά το γεγονός ότι είχε αποστείλει την καταγγελία εδώ και εβδομάδες.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της μητέρας

Θέμα: «Καταγγελία – Αίτημα»

Β…………. Δ…………

ΙΑΤΡΟΣ

ΤΗΛ. : 693……………….

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αθήνας φημολογείται ότι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του έτους 2019 εξετάστηκαν προφορικά πολλοί μαθητές που προέρχονταν από τα Εκπαιδευτήρια …………………….. που βρίσκεται ………………………………

Ο αφύσικα υψηλός αριθμός των προφορικά εξεταζόμενων μαθητών (οι περισσότεροι φημολογείται ότι έπασχαν από τενοντίτιδα) σε συνδυασμό και με τις άριστες βαθμολογίες τους, και μάλιστα σε χρονιά που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα δύσκολα θέματα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την εγκυρότητα των ιατρικών γνωματεύσεων οι οποίες ελήφθησαν υπόψη για τον χαρακτηρισμό των μαθητών αυτών ως φυσικώς αδυνάτων, τη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων καθώς και τον τρόπο της ορθής / αντικειμενικής / αδιάβλητης αξιολόγησης της επίδοσής τους.

Ο θεσμός των Πανελλήνιων Εξετάσεων έχει διαχρονικά κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο αδιάβλητος χαρακτήρας του θεσμού και να σταματήσουν οι φήμες και τα ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα δικαιολογητικά που επέτρεψαν στους μαθητές του αναφερόμενου Λυκείου να εξεταστούν προφορικά, καθώς και η διαδικασία εξέτασής τους.

Ως μητέρα πέντε παιδιών, τα τέσσερα είναι ήδη φοιτητές και το τελευταίο είναι υποψήφιο στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις , θεωρώ ότι πρέπει να τύχω της άμεσης απάντησής σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ