Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ρομαντικά Χριστούγεννα στην Αθήνα από την Ανοιχτή πόλη

Πρωτοβουλία για έναν ιδιαίτερο στολισμό της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας παίρνει η Δημοτική κίνηση «Ανοιχτή πόλη».

Η κίνηση που έχει επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο, αφού άσκησε κριτική για τον στολισμό της πρωτεύουσας, που όπως σημειώνει « είχε, το λιγότερο , αμφιλεγόμενα αποτελέσματα» , αφού όπως τονίζεται «Από τη μια, οδήγησε σε έναν αισθητικό κατακερματισμό που δεν αναδεικνύει την ταυτότητα της πόλης, ενώ μετατρέπει σημαντικά κομμάτια της σε ένα ευρύχωρο πεδίο φτηνής εταιρικής προβολής. Από την άλλη, και παρά τη «γενναιοδωρία» των χορηγών, συνδυάζεται με αύξηση του προϋπολογισμού του Δήμου για τις εορταστικές εκδηλώσεις, τη στιγμή μάλιστα που βασικές ανάγκες των δημοτών παραμένουν ακάλυπτες».

Η δημοτική κίνηση σημειώνει πως «πολλές γειτονιές παραμένουν σε ένα "ρομαντικό" ημίφως, ή και στο σκοτάδι» και τονίζει πως η δημοτική αρχή θα πρέπει «να σχεδιάσει και χρηματοδοτήσει η ίδια ένα πλήρες και επαρκές σχέδιο ηλεκτροφωτισμού, χωρίς μαύρες τρύπες».

Έτσι η Ανοιχτή πόλη διοργανώνει τον πρώτο διαγωνισμό «Αναζητώντας τη ρομαντική Αθήνα». 

Όπως επισημαίνεται «Ζητάμε από τους δημότες να μας στείλουν βραδινές φωτογραφίες από τις γιορτινές γειτονιές τους, για να μας δείξουν οι ίδιοι τους δρόμους της περιοχής τους με τον φωτισμό που αυτοί έχουν πραγματικά στην καθημερινότητά τους. Το συμβολικό έπαθλο για την πιο «ρομαντική» φωτογραφία θα είναι ένας φακός κεφαλής, κάτι δηλαδή χρήσιμο, ώστε να μπορεί ο νικητής να κυκλοφορήσει με ασφάλεια και στις πίσω αυλές της πόλης, εκεί όπου η λάμψη των δημοτικών εορτασμών δεν κατάφερε να φτάσει. »

«Τις φωτογραφίες τις λαμβάνουμε στη σελίδα της Ανοιχτής Πόλης στο Facebook: https://www.facebook.com/anoihti.poli/

 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.