Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κουκάκι – Δικηγόρος οικογένειας: Συνέλαβαν μόνο τους γείτονες της κατάληψης (vids)

Οι μόνοι συλληφθέντες της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι, είναι ο πατέρας και οι δυο γιοί του, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Θεόδωρος Μαντάς.

Ο κ. Μαντάς ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης «δεν συνελήφθη κανείς απολύτως, δεν σχηματίστηκε καμία απολύτως ποινική δικογραφία σε βάρος ατόμων που συμμετείχαν στην κατάληψη και προέβαλαν και αντίσταση στην αστυνομική επιχείρηση. Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά, μόνιμοι κάτοικοι στο όμορο ακίνητο».

«Προσήχθησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών οι συλληφθέντες στην κατοικία τους στην οδό Ματρόζου. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Η ποινική δίωξη περιγράφει τα αδικήματα που τους αποδίδονται και συνδέονται με την κατάληψη της οδού Ματρόζου. Η θέση υπερασπιστική είναι απόλυτη άρνηση στην κατηγορία», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση και καμία απολύτως συμμετοχή στην κατάληψη του κτηρίου. Η αστυνομική επιχείρηση και η σύλληψη έγινε εντός της οικίας τους αφότου προηγουμένως είχαν αρνηθεί την είσοδο στην οικεία τους σε αστυνομικούς χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Κατά την άποψή μας αυτή η στάση τους δημιούργησε το έναυσμα ώστε να δημιουργηθεί σφοδρή αντιπαράθεση, να συλληφθούν και να βρεθούν με μία δικογραφία στην πλάτη τους. Έχουμε απόλυτη βεβαιότητα ότι με τα στοιχεία που γνωρίζουμε ότι καμία από τις κατηγορίες έστω σε βαθμό πλημμελήματος που έχουν επιβληθεί να είναι ευσταθής», τόνισε ο κ. Μαντάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, ο πατέρας που συνελήφθη «φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης» και τόσο ο ίδιος όσο και οι γιοι του μεταφέρθηκαν την Τετάρτη στο νοσοκομείο. «Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην κατάσταση της υγείας του πατέρα. Θα ασκήσουμε και θα προσφύγουμε σε όποια έννομη προστασία εφόσον διαπιστώσουμε ότι υπήρξε αστυνομική αυθαιρεσία».

«Εμείς λέμε ότι δεν παρίστατο εισαγγελικός λειτουργός κατά τον χρόνο που ζητήθηκε φορτικά από την οικογένεια να επιστρέψει την είσοδο στην κατοικία της», τόνισε ο κ. Μαντάς.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.