Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κατάληψη Ματρόζου: Τι απαντά η ΓΑΔΑ για τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA

Σάλος ξέσπασε μετά την αποκάλυψη του ΣΚΑΙ ότι στο μέχρι πρότινος κατειλημμένο κτήριο της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα των γιων της οικογένειας Ινδαρέ, που συνελήφθησαν από άνδρες της ΕΚΑΜ.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει επί της ουσίας του ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ωστόσο, διευκρινίζει ότι ακόμα δεν έχει ελεγχθεί όλος ο χώρος και ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για DNA.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

1. Δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα γενετικού υλικού (DNA), ούτε άλλων εργαστηριακών ελέγχων από τα ευρήματα της κατάληψης. Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

2. Υπάρχουν αποτελέσματα ελάχιστων δακτυλικών αποτυπωμάτων κυρίως σε τοίχους και πόρτες ενός ολόκληρου διώροφου κτηρίου! Από αυτά ταυτοποιούνται  τέσσερα (4)  άτομα εκ των οποίων ο ένας αλλοδαπός. Για να γίνει εμφανής η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ίχνους, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φορητό υπολογιστή βρέθηκε ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη και κανένα στο πληκτρολόγιο.

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ακόμα ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.