Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δίκη Χρυσής Αυγής – Μαλαγάρης: Βασικός πρωταγωνιστής των… Αθλίων ο Μιχαλολιάκος

Ιδιαίτερα αιχμηρή ξεκίνησε η αγόρευση του δεύτερου εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ, Μάνου Μαλαγάρη, στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Αισθάνομαι ευτυχής γιατί αυτή τη δίκη την παρακολούθησα από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής και όχι της υπεράσπισης των ναζιστών δολοφόνων. Κανείς δεν μένει χωρίς νομικό παραστάτη. Δεν θα ήθελα να είμαι στα έδρανα της υπεράσπισης όταν ο Μηλιαράκης (σ.σ. μάρτυρας κατηγορίας) δήλωσε ότι σε ναζί δικηγόρους δεν απαντώ πολιτικές ερωτήσεις» με αυτές τις φράσεις και με επίθεση στην υπεράσπιση ξεκίνησε την αγόρευσή του ο Μάνος Μαλαγάρης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής εκ μέρους των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ .

«Πρωταγωνιστής των Αθλίων ο Μιχαλολιάκος»

Αναφερόμενος σε δεκάδες κείμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά και του Χρήστου Παππά, ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι είναι μεν αδιάφορη ποινικά «αλλά δίχως αυτή οι εγκληματικές ενέργειές της θα φαίνονταν ακατανόητες».

Σημειώνει σχετικά ο Μάνος Μαλαγάρης: «Με άλλα λόγια, η ναζιστική ιδεολογία αποτελούσε την επίσημη ιδεολογία της Χ.Α. και προπαγανδιζόταν μέσω του Αρχηγού της, των στελεχών της και μέσω των μηχανισμών της ίδιας της οργάνωσης της Χ.Α. Ο ισχυρισμός ότι η ναζιστική ιδεολογία αφορούσε έναν μικρό κύκλο ανθρώπων μέσα στην οργάνωση δεν μπορεί να σταθεί με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχετε στη διάθεση σας.

Μετά απ΄ όλα αυτά, εξακολουθώ να μην μπορώ να αντιληφθώ με βάση ποια στοιχεία η κ. εισαγγελέας υιοθέτησε τον ψευδή ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η Χ.Α. έχει εγκαταλείψει την ναζιστική της ιδεολογία από το 1992.

{…}

Κατ΄ αρχάς, η «Αρχή του Αρχηγού», αναφέρεται στο ίδιο το καταστατικό της Χρυσής Αυγής το οποίο και εισέφερε στη διαδικασία ο δημοσιογράφος Ψαρράς. Το καταστατικό αυτό αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το έστειλε η ίδια η οργάνωση στον κ. Ψαρρά. Παρά ταύτα, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό να το προσβάλλει ως πλαστό και να χαρακτηρίσει τον κ. Ψαρρά ως τον «Ιαβέρη» του, θέτοντας έτσι εαυτόν ως τον βασικό πρωταγωνιστή των …Αθλίων».

Ούτε ανυπαρξία μελών, ούτε «ξέφραγο αμπέλι»

Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αντέκρουσε στοιχειοθετημένα την εικόνα ημιαυτόνομων τοπικών που λειτουργούσαν χωρίς μέλη, την οποία προσπάθησαν να φιλοτεχνήσουν υπεράσπιση, μάρτυρες και κατηγορούμενοι, σημειώνοντας:

«Η υπεράσπιση, με τον αστείο αυτό ισχυρισμό περί μη ύπαρξης μελών, προσπαθεί να αποσυνδέσει τις ευθύνες της ηγεσίας από τις εγκληματικές πράξεις των φυσικών αυτουργών και να αντικρούσει τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης.

Διαγραφές για ήσσονος σημασίας θέματα. Αποδεικνύει δυο πράγματα. Διαψεύδει φυσικά τους ισχυρισμούς που περιγράφουν ως ημιαυτόνομες τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ. Την ίδια ώρα, δεν έχει βρεθεί ούτε μια τέτοια απόφαση για τους κατηγορούμενους, που οι Χρυσαυγίτες όταν δεν ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καμία σχέση μαζί τους, λένε ότι τους διέγραψαν αμέσως μόλις έμαθαν για τη δράση τους.

«Η επιβολή πειθαρχικών μέτρων τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όπως προκύπτει από εγκυκλίους (sic) της Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, (βλ. πειθαρχικές αποφάσεις της Αχαΐας, Νίκαιας, Β. Ελλάδας κτλ) καταρρίπτει πλήρως την εικόνα περί ανυπαρξίας μελών και περί «ξέφραγου αμπελιού». Ιδιαίτερη αξία δε έχουν και οι λόγοι της επιβολής των προαναφερόμενων πειθαρχικών μέτρων, όπως «η συμμετοχή στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» και «η πραγματοποίηση συγκέντρωσης», ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αναφορικά με την στάση που κράτησε η ηγεσία απέναντι σε μέλη της που έκαναν δολοφονίες, εμπρησμούς κτλ, ουσιαστικά με την μη επιβολή εναντίον τους οιουδήποτε πειθαρχικού μέτρου».

«Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα;»

Ο Μάνος Μαλαγάρης, «πιάστηκε» από μια εξήγηση που έδωσε η Εισαγγελέας σχετικά με τη φράση του Κασιδιάρη «οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα». Ο συνήγορος «επιτέθηκε» στην Εισαγγελέα, φέρνοντάς της μια σειρά ακόμα παραδειγμάτων Χρυσαυγιτών που προτιμούν το σκοτάδι της νύχτας για τις… δουλειές τους.

«Με αφορμή την τελευταία αυτή ομιλία του Πατέλη, για «οργανωτικά σε μέρη με χαμηλό φωτισμό», μου ήρθε στο νου η αντίστοιχη φράση του Κασιδιάρη «ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα» φράση για την οποία η κ. Εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως τις φαιδρές εξηγήσεις που έδωσε ο Κασιδιάρης απολογούμενος ενώπιον σας. Είπε η κ. Εισαγγελέας:

«Σχετικά με τη φράση οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα εννοούσε τις ενέργειες των αστυνομικών που ενήργησαν μεσημέρι ότι οι δράστες πέταξαν τα ναρκωτικά και έφυγαν, ενώ αν γινόταν νύχτα θα τους συλλάμβαναν». Αλήθεια κ. Εισαγγελέα αυτό εννοούσε; Να σας θυμήσω άλλη μια παρόμοια δήλωση για το ενδιαφέρον της Χ.Α. για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Μιχαλολιάκου, 17-6-2011, στον Πειραιά, φωνάζει ωρυόμενος «...για να τ ακούσουν και οι ρουφιάνοι που μας ακούνε: Στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές..». Εδώ τι εννοεί ο Μιχαλολιάκος; Ποίοι είναι οι ρουφιάνοι που πρέπει να ακούσουν καλά ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα; Οι έμποροι ναρκωτικών;

Κι ο Μιχαλολιάκος γιατί τους το φωνάζει ωρυόμενος; Για να τους προφυλάξει; Αλήθεια κ. Εισαγγελέα; Σε αυτά αναφέρονται όταν κομπάζουν για τις δουλειές που γίνονται τη νύχτα;; Πως γίνεται να τους πιστέψατε; Ξεχάσατε τον Λουκμαν που τον δολοφόνησαν στις 3 τα ξημερώματα; Τον Π. Φύσσα στις 12 το βράδυ; Την δολοφονική επίθεση στους Ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ μέσα στη νύχτα;; Αλήθεια κ. Εισαγγελέα;»

  • Πριν ξεκινήσει η αγόρευση, η Μάγδα Φύσσα, πλησίασε αγκάλιασε και έδωσε κουράγιο στον συνήγορο της πολιτικής αγωγής.

  • Στο ακροατήριο βρέθηκαν για λίγο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας και Κώστας Ζαχαριάδης.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.