ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/01/2020 15:04

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός που είδε πρώτος τη σορό της Ελένης

Ένας ακόμη υπάλληλος του Λιμενικού, ο Λάζαρος Βουλγαρίδης, ο πρώτος άνθρωπος που είδε τη σορό της Ελένης Τοπαλούδη αφού ενημερώθηκε από περίοικους, κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της.

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός που είδε πρώτος τη σορό της Ελένης
Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε ο λιμενικός που είδε πρώτος τη σορό της Ελένης
Ανάγνωση:

Οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν με τις ερωτήσεις τους στον μάρτυρα να διευκρινίσουν από ποιο σημείο του δρόμου θα μπορούσε η άτυχη φοιτήτρια να έχει πεταχτεί στη θάλασσα ώστε να γίνει αντιληπτό αν μπορεί να είναι πράξη ενός ανθρώπου.

Ο κ. Βουλγαρίδης, υπηρετούσε την περίοδο της δολοφονίας της φοιτήτριας στο 1ο Λιμενικό Τμήμα της Λίνδου, όταν στις 28 Νοεμβρίου 2018 ενημερώθηκε για την ύπαρξη σορού στον όρμο Φώκια.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε τη σορό στη μέση του όρμου σε πρόσθια θέση και αμέσως ζήτησε τη συνδρομή δυτών για την ανάσυρσή της. Οι δύτες έφτασαν περίπου δύο ώρες αργότερα και η σορός της Ελένης δερνόταν στα βράχια. Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δυσχέραιναν το έργο των δυτών και σε συνδυασμό με το ανάστημα της Ελένης οι επαγγελματίες δυσκολεύτηκαν να ανασύρουν τη σορό της.

Το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η σορός της Ελένης βρίσκεται, όπως είπε ο κ. Βουλγαρίδης, περίπου 15 μέτρα από την άσφαλτο και ο όρμος έχει διάμετρο περίπου 100 μέτρων. Ο δρόμος είναι αρχικά άσφαλτος και μετά ένα χωμάτινο σημείο που είναι προσβάσιμο οδηγεί σε φυλάκιο του στρατού. Το σημείο που βρέθηκε η σορός της Ελένης ωστόσο είναι μακριά από το φυλάκιο.

«Θεωρώ δύσκολο να τη μετέφερε και να την πέταξε μόνο ένας από τους κατηγορούμενους» απάντησε ο μάρτυρας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου της Πολιτικής Αγωγής για το δύσβατο του σημείου.

Μετά την εξέταση του μάρτυρα η εισαγγελέας ρώτησε τον κατηγορούμενο Μ.Κ. να υποδείξει σε φωτογραφία το σημείο από το οποίο πετάχτηκε η Ελένη Τοπαλούδη και ποιος από τους δύο το έκανε. Ο Μ.Κ δήλωσε ότι το σώμα πετάχτηκε από τον Α.Λ. Το ίδιο συνέβη και με τον έτερο κατηγορούμενο Α.Λ. ο οποίος είπε ότι δεν είδε το σημείο από το οποίο πετάχτηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου.

*Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για κλήτευση ψυχιάτρου προκειμένου να εξεταστούν οι δύο κατηγορούμενοι. Η πρόεδρος ανέφερε ότι το αίτημα προβάλλεται αορίστως και δεν διευκρινίζεται ιδιαίτερα για ποιο λόγο δεν καλύπτεται η υπεράσπιση των κατηγορουμένων από τις υπάρχουσες πραγματογνωμοσύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ