ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/02/2020 13:18

Δίκη Χρυσής Αυγής – Θεοδωρόπουλος: Τι ξέχασε η εισαγγελέας

Για τρίτη δικάσιμο συνέχισε την αγόρευσή του, ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Δίκη Χρυσής Αυγής – Θεοδωρόπουλος: Τι ξέχασε η εισαγγελέας
Δίκη Χρυσής Αυγής – Θεοδωρόπουλος: Τι ξέχασε η εισαγγελέας
Ανάγνωση:

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, εκ μέρους των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αντέκρουσε αρχικά το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην απολογία του, μπροστά στο δικαστήριο.

Η σύγκριση των δολοφονιών Τεμπονέρα και Φύσσα

Συγκεκριμένα, ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, είχε επικαλεστεί τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, συγκρίνοντάς την με αυτήν του Παύλου Φύσσα θέλοντας να δηλώσει ότι σε εκείνη την περίπτωση δεν συνελήφθη ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Πρώτον, αφού ο Ν. Μιχαλολιάκος συγκρίνει τη δολοφονία Φύσσα με τη δολοφονία Τεμπονέρα, παραδέχεται πως και η δολοφονία Π. Φύσσα έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Πλήρης κατάρριψη του αρχικού τους ισχυρισμού περί ποδοσφαιρικής διαμάχης.

Δεύτερον, η δολοφονία Τεμπονέρα (ανεξάρτητα αν διώχθηκε και καταδικάστηκε μόνο ο Καλαμπόκας) ήταν αποτέλεσμα της δράσης της ΟΝΝΕΔ, όχι ενός ανθρώπου, άρα αντιστοίχως ο Ν. Μιχαλολιάκος παραδέχεται ότι και η δολοφονία Π. Φύσσα δεν έγινε μόνο από τον Γ. Ρουπακιά, δεν είναι διαφορά δύο προσώπων.

Τα παραπάνω που συνάγονται από τον παραλληλισμό των 2 δολοφονιών, τα αποσιωπούν αναδεικνύοντας μόνο το γεγονός ότι δεν διώχθηκε ο αρχηγός της Ν.Δ. (ή άλλα στελέχη) και άρα δεν πρέπει να διωχθεί ο Ν.Μιχαλολιάκος και η ηγεσία της Χ.Α. (Το ότι δεν διώχθηκαν και άλλοι ΟΝΝΕΔίτες δεν σημαίνει ότι ήταν ορθό, πέραν του γεγονότος ότι τότε δεν στοιχειοθετείτο νομικά το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης). Διώξεις θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο για συμμετοχική δράση, που ανατιλαμβάνεστε πόσες δυσκολίες θα μπορούσε να έχει για την απόδειξή της».

«Κάθε μέλος του τάγματος εφόδου μπορούσε να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα»

Ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, απέδειξε σταχυολογώντας τις παλινωδίες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, την «ένοχη προσπάθεια συγκάλυψης από την ηγεσία της οργάνωσης, με τρόπο που παραβιάζει την κοινή λογική».

Ακόμα, σχετικά με την υποβάθμιση των κατηγοριών σε βάρος των μελών του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο συνήγορος, σημείωσε: «Ενόψει των αποδειχθέντων, και δεδομένου του ταχύτατου τρόπου συγκρότησης, συνάθροισης, κινητοποίησης, οργανωμένης μετάβασης και δράσης του τάγματος εφόδου και του γεγονότος ότι κυνήγησαν την παρέα του Παύλου, ότι τον εγκλώβισαν, ότι έδρασαν κυκλωτικά προκύπτει αναμφίβολα ότι το κάθε μέλος της ομάδας (σύσσωμο το τάγμα εφόδου!) θεωρούσε βέβαιο ή έστω αποδεχόταν το ενδεχόμενο ότι το κάθε μέλος της ομάδας μπορούσε να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

Το επιχείρημα ότι ούτε «…οι αυτόπτες μάρτυρες μπόρεσαν να διακρίνουν το στιλέτο στο χέρι του κατηγορουμένου…», άρα ότι το ίδιο ισχύει και για τους συγκατηγορούμενους του Γ. Ρουπακιά, ότι ουδείς εξ αυτών είχε περιθώρια να αντιληφθεί την ενέργεια του Γ. Ρουπακιά και να αντιδράσει λόγω της απόστασης και του ημίφωτος στο σημείο εκείνο, είναι απολύτως αβάσιμο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να εξομοιωθεί ο ανυποψίαστος αυτόπτης μάρτυρας με το (επίσης οπλισμένο) μέλος του τάγματος εφόδου, που μαζί με τον Ρουπακιά, ξέρει εκ των προτέρων πού πηγαίνει και για ποιο σκοπό».

«Η εισαγγελέας απέδειξε τη συνέργεια του τάγματος, αν και την αρνήθηκε»

Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, εντόπισε και μια αντίφαση στην εισαγγελική πρόταση, η οποία αν και αρνείται τη συνέργεια του τάγματος στη δολοφονία μοιάζει… να την στοιχειοθετεί με τις διατυπώσεις της.

Η εισαγγελική πρόταση, αναφέρει σχετικά με τον ρόλο του Ιωάννη Καζαντζόγλου το βράδυ της δολοφονίας «Αν ήταν στην ομάδα των προαναφερόμενων ατόμων που χτυπιόνταν με τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του σίγουρα θα είχε γίνει ορατό…» και αυτό καθώς φέρεται να φορούσε λευκή φόρμα.

Ο Θ. Θεοδωρόπουλος, σημειώνει σχετικά: «Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ενώ στην εισαγγελική πρόταση υπάρχει παραδοχή για ομάδα ατόμων που χτυπούσαν ή χτυπιόντουσαν με τον Παύλο Φύσσα, τη στιγμή που ο Γ. Ρουπακιάς τον μαχαίρωνε, παραδοχή που τουλάχιστον γι’ αυτήν την ομάδα ατόμων αποδεικνύει τη θεμελίωση εναντίον τους του αδικήματος της συνέργειας στη δολοφονία Φύσσα, η κυρία Εισαγγελέας σιωπά σχετικά με αυτό. Άραγε αν ο Καζαντζόγλου ήταν πράγματι σε αυτή την ομάδα των 4 ατόμων που χτυπούσαν τον Π. Φύσσα, τι αδίκημα θα είχε διαπράξει;»

Τι ξέχασε η εισαγγελέας

Ο συνήγορος των συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, σταχυολόγησε τέλος, όσα –κατά τη γνώμη της πολιτικής αγωγής- η εισαγγελέας «ξέχασε» να αναφέρει στην πρότασή της:

Λέει ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος: «Η κυρία Εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε καθόλου:

  • Με αυτό που δήλωσε ο Γ. Τσακανίκας στο Δικαστήριο σας, ότι δηλαδή «…έχετε όλα τα εχέγγυα: και ποιοι ήταν εκεί από την αρχή και ποιοι πήγαν μετά και κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους, ο ένας λέει “έβγαζα βόλτα τα καναρίνια”, ο άλλος δεν ξέρω τι…».
  • Με το θέμα της αναφερόμενης απόλυσης και διαγραφής των Πατέλη-Καζαντζόγλου, καθώς και το αναφερόμενο κλείσιμο της Τοπικής Νίκαιας, τις αντικρουόμενες περί αυτού απόψεις και τη σημασία που μια τέτοια ενέργεια της ηγεσίας, σε περίπτωση που ίσχυε, θα είχε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Με τις διαψεύσεις της ηγεσίας για τη σχέση της με τον δήθεν «περαστικό» Γ. Ρουπακιά.
  • Με τη δήθεν καταδίκη της δολοφονίας Φύσσα από τη Χ.Α., την οποία χαρακτήριζε «ποδοσφαιρική διαφορά».
  • Με τον μηχανισμό συγκάλυψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ι. Λαγού και της ηγεσίας προς τον Σ. Δεβελέκο, ώστε να καταθέσει ότι δε γνωρίζει τον Γ. Ρουπακιά κ.λπ.
  • Με τα ψεύδη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού κ.λπ. ότι δήθεν έμαθαν για τη δολοφονία την επόμενη μέρα το μεσημέρι (!), όταν έχει αποδειχτεί πλήρως ότι είχαν λάβει γνώση από το ίδιο βράδυ.
  • Με τις αποκαλύψεις του Αποστόλου που αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στοχοποίηση του Π. Φύσσα και με άλλα σημαντικά που αναφέρει στις τηλεφωνικές του συνομιλίες.
  • Με τις αναφορές του Γ. Πατέλη στον Γ. Τσακανίκα, μόλις στις 20/09/2013, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι «Θα πάω μέσα, κι έχω ένα παιδί έξω (…). Εσύ δε θα πας μέσα. Δεν έχεις κάνει κάτι», ζητώντας του να του υποσχεθεί ότι θα προστατέψει τη γυναίκα του και το παιδί του.
  • Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων πριν και αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, που ακολουθούν γραμμικά την ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και που αποδεικνύουν τον οργανωμένο τρόπο κινητοποίησης του τάγματος εφόδου.

Στο ακροατήριο βρέθηκαν, η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου και το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ