Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ανατροπή στην υπόθεση της Βαλεντίν: Γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της

Μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα της 7χρονης Βαλεντίν εμφανίστηκε στις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα επικοινώνησε με τις γαλλικές αστυνομικές Αρχές και υποστήριξε ότι είναι η μητέρα της, που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, από την κατάθεση του πατέρα της Βαλεντίν ότι ήταν νεκρή.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενοι οι δύο γονείς να σχεδίαζαν από κοινού τη φυγάδευση της μικρής στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Βαλεντίν, η οποία αγνοούνταν από τις 24 Δεκεμβρίου 2019 εντοπίστηκε σήμερα στη Γαλλία, μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με τη γαλλική αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., τις τελευταίες ώρες προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

  • ο πατέρας ψευδώς δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του, καθώς σε συνεννόηση με συγγενικό του πρόσωπο (σ.σ. την αδερφή του και θεία της μικρής) είχε μεθοδεύσει τη μετάβαση της στο εξωτερικό,

  • η ανήλικη την 21-12-2019 μετέβη αεροπορικώς στο Παρίσι, συνοδευόμενη από το παραπάνω συγγενικό πρόσωπο,

  • για την αναχώρηση της χρησιμοποιήθηκε το διαβατήριο της κόρης του παραπάνω συγγενικού προσώπου.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών διακρίβωσαν ότι ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν είχε εκδώσει και αεροπορικό εισιτήριο, σχεδιάζοντας τη μετάβαση του στη Γαλλία στις 12 Φεβρουαρίου 2020. Η αναχώρηση απετράπη λόγω της προσαγωγής και εξέτασης του από τις αστυνομικές Αρχές. Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις και από έξι φίλους του πατέρα της κοπέλας, ανάμεσα τους και ο συγκάτοικος του.

Το πρωί της Τετάρτης, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε επικοινωνία - βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Για την υπόθεση υπάρχει στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές, ενώ έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Αθηνών. Οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται.

Ο πατέρας δεν κατηγορήθηκε για την εξαφάνιση, αλλά συνελήφθη καθώς στο σπίτι του, στο Παγκράτι βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Οι Αρχές του υπέβαλλαν ερωτήσεις για τον ρόλο της πρώην συντρόφου του που ζει στη Γαλλία, τα περίεργα τηλεφωνήματα της ημέρας της εξαφάνισης καθώς και για τις προτάσεις από ΜΚΟ να δοθεί το παιδί για υιοθεσία.

Ο πατέρας της Βαλεντίν είχε αποκαλύψει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ότι τον πλησίασαν τρεις φορές ΜΚΟ και του ζήτησαν να δώσει το παιδί για υιοθεσία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.