ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2020 12:22

Δίκη Τοπαλούδη: «Είδα την Ελένη και τους κατηγορούμενους το βράδυ της δολοφονίας»

Με την κατάθεση του Βασίλη Καλυβόπουλου, γνωστού του κατηγορούμενου Μ.Κ. από τη Ρόδο, ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Δίκη Τοπαλούδη: «Είδα την Ελένη και τους κατηγορούμενους το βράδυ της δολοφονίας»
Δίκη Τοπαλούδη: «Είδα την Ελένη και τους κατηγορούμενους το βράδυ της δολοφονίας»
Ανάγνωση:

Ο κ. Καλυβόπουλος, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τους δύο κατηγορούμενους μαζί με την Ελένη Τοπαλούδη λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Όπως περιέγραψε: «Τους είδα το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου γύρω στις 12 το βράδυ έξω από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρώ στην Κάλαθο της Ρόδου. Βγήκα έξω από το σπίτι μου και ήταν παρκαρισμένο το φορτηγάκι, μέσα στο οποίο ήταν ο Μ.Κ., ο Α.Λ. και η Ελένη. Ο Α.Λ. ήταν στη θέση του οδηγού, ο Μ.Κ απέξω στη θέση του οδηγού και η Ελένη στη θέση του συνοδηγού. Δεν είδα κάτι ύποπτο, μου φάνηκαν ευδιάθετοι αλλά η κοπέλα ήταν στο κάθισμα του οδηγού ανέκφραστη. Τους είδα πηγαίνοντας και γυρίζοντας από το χωριό, αυτό διήρκεσε περίπου 10 λεπτά. Μιλήσαμε με τον Μ.Κ. Όταν είδα στην τηλεοράση, μετά από δύο ημέρες ότι αγνοείτο η Ελένη, συνέδεσα στο μυαλό μου το βράδυ που τους είχα δει και κατάλαβα ότι ήταν πριν από το περιστατικό».

Με καθυστέρηση 40 λεπτών ξεκίνησε η δίκη

Με καθυστέρηση περίπου 40 λεπτών ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της δίκης. Στο δικαστήριο δεν παρέστη ο κατηγορούμενος Μ.Κ. από τη Ρόδο, ο οποίος, κατά δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισής του, Θεόδωρου Μαντά, βρίσκεται «υπό ιατρική παρακολούθηση με βαριά φαρμακευτική αγωγή στο ιατρείο της φυλακής. Είναι σε καταστολή και κοιμάται 20 ώρες την ημέρα. Υπάρχει κοινή συνταγογράφηση νευρολόγου και ψυχιάτρου».

Η εισαγγελέας ζήτησε έγγραφο του θεράποντος ιατρού από τη φυλακή και έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι υπήρξε επικοινωνία με τους αρμόδιους και εντός της ημέρας θα φτάσει στην κατοχή τους.

Στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου κάθεται και σήμερα ο πατέρας της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδης, κ. Ιωάννης ενώ η μητέρα της παρέμεινε και σήμερα στον αύλειο χώρο του Εφετείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ