ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2020 12:33

Δίκη Τοπαλούδη: «Τα έσπασε» με τον συνήγορό του ο Μ.Κ.

Παραιτήθηκε ο Θεόδωρος Μαντάς από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου Μ.Κ. από τη Ρόδο μετά από επιθυμία του εντολέα του.

Δίκη Τοπαλούδη: «Τα έσπασε» με τον συνήγορό του ο Μ.Κ.
Δίκη Τοπαλούδη: «Τα έσπασε» με τον συνήγορό του ο Μ.Κ.
Ανάγνωση:

Κατά την επανέναρξη της διαδικασίας, έπειτα από περίπου δύο ώρες διακοπή, κατά την τέταρτη ημέρα της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, η Πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο Μ.Κ. από τη Ρόδο αν επιμένει στην απόφασή του να ανακαλέσει την εντολή του προς τον συνήγορό του, Θεόδωρο Μαντά. Έπειτα από καταφατική απάντηση του κατηγορουμένου, ο κ. Μαντάς παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του και το δικαστήριο όρισε αυταπάγγελτα δύο νέους συνηγόρους, τους οποίους ο Μ.Κ. αποδέχτηκε και αποφάσισε νέα 2ωρη διακοπή για να ενημερωθούν για τη δικογραφία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κλονίστηκε η σχέση του κατηγορουμένου με τον συνήγορο υπεράσπισης. «Από την άποψη αυτή η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ακροαματική διαδικασία. Τερματίστηκε η υπεράσπιση από τη δική μας πλευρά του κατηγορουμένου. Αυτό που εμείς ευχόμαστε είναι να υπάρξει μια νηφάλια και αντικειμενική ακροαματική διαδικασία έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων στη δίκαιη δίκη» είπε ο κ. Μαντάς.

Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος Μ.Κ. ζήτησε να υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος του «όπως πρέπει» και έχει αποδείξεις (για την αθωότητά του) που δεν τις δίνει.

Απευθυνόμενος στον κ. Μαντά του είπε χαρακτηριστικά «να υπερασπιστείς τον Α.Λ.». «Εγώ δεν είμαι βιαστής ούτε δολοφόνος, τα έκανε όλα μόνος του (ο Α.Λ.) τη βίασε, τη χτύπησε, την έκανε μπάνιο κι εγώ του έλεγα σταμάτα. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα και έκλαψα για την πάρτη της» είπε μεταξύ άλλων ο Μ.Κ. Μάλιστα αρνήθηκε να μιλήσει στη γιαγιά και τον πατριό του, φωνάζοντας και στους δύο να φύγουν και ότι θα υπερασπιστεί μόνος του τον εαυτό του.

«Ο κ. Μαντάς δε με εκπροσωπεί, ο κ. Λυκουρέζος δε με εκπροσωπεί, θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου μόνος μου» είπε ο Μ.Κ κατά την είσοδο της Έδρας, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του δικαστηρίου.

«Βγάλανε λεφτά και θέλουν να με βάλουν μέσα να σαπίσω στη φυλακή. Λένε ψέματα για μένα» είπε και ερωτηθείς από την πρόεδρο για την κατάστασή του είπε ότι «έχει καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες».

Πρ.: Σε τι κατάσταση είστε τώρα; Πώς νιώθετε;

Μ.Κ.: Σούπερ.

Πρ. Έχετε καταναλώσει ουσίες ή αλκοόλ;

Μ.Κ.: Ναρκωτικά.

Πρ.: Πού τα βρήκατε;

Μ.Κ.: Μαγικά..

Η Πρόεδρος ανάγνωσε το έγγραφο του ψυχιάτρου για την απουσία του κατά την προήγουμενη δικάσιμο, το οποίο έκανε λόγο για «καλή κριτική ικανότητα και πλήρη λειτουργικότητα» του κατηγορούμενου Μ.Κ ο οποίος υπέγραψε δήλωση μη παράστασης.

«Αυτό συμβαίνει από την προηγούμενη δικάσιμο, κατά την οποία δεν παρέστη. Έχουμε διαρκή απόρριψη» είπε ο κ. Μαντάς δεχόμενος λεκτική επίθεση και απειλές από τον Μ.Κ.

Η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας ζητούσαν από τον κατηγορούμενο να ηρεμήσει και να μη διακόπτει τη διαδικασία και αφού κάτι τέτοιο δε συνέβη, ο Μ.Κ. απομακρύνθηκε από την αίθουσα και υπήρξε διακοπή για περίπου δύο ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ