ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/03/2020 15:13

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η στενή της φίλη

Ξέσπασε φωνάζοντας στον κατηγορούμενο Α.Λ. ο πατέρας της  Ελένης Τοπαλούδη, όταν εκείνος υποστήριξε ότι είχαν συνεναιτική σεξουαλική επαφή με το θύμα.  

Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η στενή της φίλη
Δίκη Τοπαλούδη: Τι κατέθεσε η στενή της φίλη
Ανάγνωση:

Με την κατάθεση της Αριάδνης Λειβαδίτη, στενής φίλης της Ελένης Τοπαλούδη, συνεχίστηκε η τέταρτη ημέρα της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

«Ενημερώθηκα την Παρασκευή για μια κοπέλα που βρέθηκε νεκρή και είχε τατουάζ» είπε η Αριάδνη κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής της και ερωτηθείσα από την Εισαγγελέα γιατί όταν το έμαθε δεν ενημερώσε την οικογένεια της Ελένης ή τις Αρχές, απάντησε ότι ήθελε να σιγουρευτεί.

Ο κατηγορούμενος Μ.Κ. συνέχιζε -όπως έκανε και κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας- να μονολογεί και να φωνάζει ότι είναι αθώος («δεν τη βίασα, δε τη σκότωσα, είμαι εφοπλιστής και όχι βιαστής») με αποτέλεσμα η Πρόεδρος να ζητήσει εκ νέου να απομακρυνθεί από την αίθουσα «μέχρι να ηρεμήσει».

«Την Παρασκευή το μεσημέρι βεβαιώθηκα ότι επρόκειτο για την Ελένη και μίλησα με την οικογένεια της Ελένης» είπε η μάρτυρας. Η εισαγγελέας επέμενε γιατί δεν πήγε κατευθείαν να καταθέσει αφού κατάλαβε ότι το θύμα της δολοφονίας ήταν η φίλη της, η Αριάδνη δήλωσε ότι μιλούσε με τους Λιμενικούς στη Ρόδο και έδινε πληροφορίες για να βοηθήσει στην εξιχνίαση.

Στο σημείο αυτό, πήρε το λόγο ο κ. Κούγιας λέγοντας ότι «ο Μ.Κ. ανεξαρτήτως των εγκλημάτων του δικαιούται δίκαιη υπεράσπιση. Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου τον άφησε ανυπεράσπιστο και δεν είναι δυνατόν το δικαστήριο με έναν τυπικό ορισμό δικηγόρων, χωρίς καν να έχουν τη δικογραφία στο χέρι τους. Θα πρέπει να πάρουν αντίγραφο της δικογραφίας, να τη μελετήσουν και ο κατηγορούμενος να ερωτηθεί αν τους θέλει». Η Πρόεδρος απάντησε σε έντονο ύφος ότι έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες και όλα έγιναν όπως ορίζει ο νόμος.

«Φαντάζομαι ότι ίσως δεν ήταν τόσο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή της και γι' αυτό δε μου είπε περισσότερα πράγματα για τον Α.Λ.» απάντησε στη συνέχεια η μάρτυρας σε ερώτηση του νέου συνηγόρου του κατηγορουμένου Μ.Κ., κ. Αβδελίτη.

«Έπαθα σοκ» είπε προσπαθώντας να εξηγήσει για μια ακόμα φορά την καθυστέρηση στην αντίδρασή της για το πότε πήγε τελικά να καταθέσει.

«Δε νομίζω ότι το είχε στο μυαλό της ότι έκλεινα συνήθως τα δεδομένα στο κινητό όταν κοιμόμουν» απάντησε ερωτηθείσα για το αν η Ελένη Τοπαλούδη γνώριζε αυτή της τη συνήθεια.

Το καλοκαίρι του 2018 η Αριάδνη Λειβαδίτη είχε πάει διακοπές στη Ρόδο «για να δει την Ελένη» όπως είπε. Έμειναν περίπου δύο εβδομάδες στο νησί και έπειτα η Αριάδνη επέστρεψε στην Αθήνα. Έπειτα από ερώτηση της υπεράσπισης του Α.Λ. δήλωσε ότι δε διέκρινε κάποια αλλαγή στις παρέες της Ελένης εκείνο το διάστημα.

«Θα περίμενα να με πάρει τηλέφωνο αν κινδύνευε αλλά μπορεί να μην μπορούσε» είπε για το αν το μήνυμα που έλαβε το βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη την ανησύχησε. «Εκείνη τη στιγμή δεν ανησύχησα ότι κάτι συνέβη, σήμερα καταλαβαίνω ότι κινδύνευε».

«Δεν γνωρίζω αν βιάστηκε» είπε ερωτηθείσα για την υπόθεση βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη. «Νομίζω ότι ντρεπόταν για το περιστατικό και γι' αυτό δε μου μιλούσε» είπε.

«Γιατί κρατούσες μαχαίρι κ@λοπαιδο;»

Στο τέλος της κατάθεσης της μάρτυρος ο κατηγορούμενος Α.Λ. σηκώθηκε ζητώντας να τοποθετηθεί. Σε ερώτηση της εισαγγελέως για το αν είχαν συναινετική σεξουαλική επαφή, ο Α.Λ. απάντησε καταφατικά και εκείνη τη στιγμή ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε φώναξε «και γιατί κρατούσες μαχαίρι ρε κ@λόπαιδο, γιατί τη σκότωσες; Κ@λοπαιδο». Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σηκώθηκε όρθιος φωνάζοντας και χρειάστηκε οι αστυνομικοί να παρέμβουν για να απομακρυνθεί μέχρι να ηρεμήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ