ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/03/2020 07:30

Συναγερμός για τον κοροναϊό μετά το 9ο κρούσμα - Έκτακτα μέτρα με κλειστά σχολεία και κινηματογράφους σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το ένατο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τουλάχιστον 48 ώρες σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο.

Συναγερμός για τον κοροναϊό μετά το 9ο κρούσμα - Έκτακτα μέτρα με κλειστά σχολεία και κινηματογράφους σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο
Συναγερμός για τον κοροναϊό μετά το 9ο κρούσμα - Έκτακτα μέτρα με κλειστά σχολεία και κινηματογράφους σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο
Ανάγνωση:

Αφορμή για τα έκτακτα μέτρα είναι το 9ο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας, ένας 67χρονος άνδρας από την Αμαλιάδα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου. Είναι το πιο σοβαρό κρούσμα που έχει αντιμετωπιστεί έως σήμερα στην Ελλάδα. Ο άνδρας είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο και είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια ταξιδιού που πραγματοποίησε στο εξωτερικό πριν από μερικές ημέρες.

Τα μέτρα

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορoναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κλείνουν για 48 ώρες σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα και αρχαιολογικοί χώροι στους νομούς Ηλείας, Ζακύνθου και Αχαΐας.

Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους, μεταξύ των οποίων ο 67χρονος που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ