Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δέκατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Υγείας το δέκατο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες είναι η σύζυγος του ένατου κρούσματος, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ και Αίγυπτο και νοσηλεύεται στην Πάτρα.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό στην Ηλεία, τη Ζάκυνθο και την Αχαΐα

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά και το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορoναϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κλείνουν για 48 ώρες σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα και αρχαιολογικοί χώροι στους νομούς Ηλείας, Ζακύνθου και Αχαΐας.

Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους, μεταξύ των οποίων ο 67χρονος που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet