Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσιόδρας: 21 νέα κρούσματα, συνταξιδιώτες του 67χρονου από την Πάτρα

Ακόμα 21 κρούσματα κοροναϊού επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για συνταξιδιώτες του 67χρονου, που νοσηλεύεται στην Πάτρα και είναι μέλος της ομάδας των εκδρομέων που συμμετείχαν σε προσκυνηματικό ταξίδι στους Άγιους Τόπους.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ιχνηλατηθεί πάνω από 400 επαφές του 67χρονου και είναι σε εξέλιξη ο εργαστηριακός έλεγχος. Από τους 24 ανθρώπους που ελέγχθησαν, 21 βρέθηκαν θετικοί στο νέο κοροναϊό. «Είναι καλά στην υγεία τους. Στο Ρίο νοσηλεύονται τρεις, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Έξι άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα και οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, στο σύνολο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα έφτασαν τα 31.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «σε όλες τις επιδημίες, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη. Χρειάζεται ψυχραιμία και να μη σπείρουμε πανικό».

«Ο κίνδυνος εμφάνισης εξάρσεων είναι υψηλός ιδιαίτερα σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με αυξημένα κρούσματα» σημείωσε ενώ σχετικά με τον αριθμό των χωρών στις οποίες έχουν βρεθεί κρούσματα, είπε: «Σε 38 χώρες της Ευρώπης έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κοροναϊού και υπάρχουν πάνω από 96.000 κρούσματα σε πάνω από 80 χώρες του κόσμου αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος».

Μιλώντας για τα κρούσματα στην Αχαϊα, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι οι εκδρομείς επέστρεψαν από το Ισραήλ στις 7 Φεβρουαρίου, όταν ακόμα ήταν χώρα χαμηλού κινδύνου εξάπλωσης και «αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα καθώς μεταδίδεται πολύ εύκολα και από άτομα με ελαφρά συμπτωματολογία. Αυτές οι περιπτώσεις είναι πολυάριθμες και δεν γνωρίζουν ότι μεταδίδουν. Ο ιός δεν έχει δύο μεταλλάξεις ή τύπους εκ των οποίων ο ένας είναι πιο θανατηφόρος όπως ειπώθηκε τις τελευταίες ημέρες» υπογράμμισε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet