ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/03/2020 17:30

Δήλωση λοιμωξιολόγου που θα συζητηθεί: Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό

Η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε στον Realfm 97,8 για το εάν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσεις κοροναϊό από τη Θεία Κοινωνία, αλλά και για το ποια άτομα διατρέχουν κίνδυνο εάν πάνε στην εκκλησία.

Δήλωση λοιμωξιολόγου που θα συζητηθεί: Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό
Δήλωση λοιμωξιολόγου που θα συζητηθεί: Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό
Ανάγνωση:

Συγκεκριμένα η λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, σχετικά με το ποια άτομα θα ήταν καλό να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, δήλωσε:

«Ανήκω σε αυτούς που θα πηγαίνουν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή είναι σε άτομα που είναι ανοσοκατασταλμένα, γιατί έχουν κάποιον όγκο, κάποιο αιματολογικό νόσημα, παίρνουν κορτιζόνη. Αυτά τα άτομα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και μακάρι να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση. Οι νεότεροι εφόσον δεν έχουμε διασπορά κρουσμάτων, μπορούν να πηγαίνουν στην εκκλησία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με τη Θεία Κοινωνία ανέφερε:

«Όσον αφορά τη Θεία Κοινωνία, αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η Θεία Κοινωνία είναι ένα Μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Το μεγαλύρτερο Μυστήριο. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο Μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν και κοινωνούν τακτικά, δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Τέλος σε ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στην ουρά για τη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κοροναϊό, η κυρία Γιαμαρέλλου απάντησε ότι:

«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο Μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ