ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/03/2020 10:37

«Πόλεμος» για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό - Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Την φωνή της λογικής υψώνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί για τη Θεία Κοινωνία και την πιθανότητα μετάδοσης του κοροναϊού.

«Πόλεμος» για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό - Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
«Πόλεμος» για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό - Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Ανάγνωση:

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσαν οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία χθες είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αδίκως υπάρχει ανησυχία για τη μετάδοη του κοροναϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας. (Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν και κοινωνούν τακτικά, δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο»).

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί κάνουν... επίκληση στη λογική και την επιστήμη, καταδικάζουν τις «δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» και επαναλαμβάνουν τον τρόπο μετάδοσης του κοροναϊού.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας.

Όπως έχει ήδη τονιστεί, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων. Γι’ αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα. Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς.

Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ότι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ότι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης.

Θα είμαστε και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ