ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2020 13:33

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη

Δεν έχουν τέλος οι παραφωνίες εντός της Εκκλησίας για τη μετάδοση του κοροναϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας. Παρά τις επισημάνσεις των επιστημόνων ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται και μέσω του ασπασμού των εικόνων και μέσω της Θείας Κοινωνίας, ιερείς -και όχι μόνο- αντιπαραβάλλουν την πίστη, την οποία θεωρούν αρκετή για να νικηθεί η νόσος.

Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη
Μητροπολίτης Πειραιώς: Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη
Ανάγνωση:

Αυτή τη φορά κατηγορηματικός για τη μη μετάδοση του κοροναϊού εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο οποίος τόνισε ότι «ποτέ μα ποτέ δεν έχει μεταδοθεί ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία».

«Η εκκλησία έχει την πίστη της επί 2.000 χρόνια και πιστεύει ότι η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της. Δεν την επιβάλλει πουθενά, είναι ελεύθερος ο καθείς να τη δεχτεί ή να την αποβάλλει. [...] Άλλωστε και η επιστήμη δεν έχει αποφανθεί αν μεταδίδεται οποιαδήποτε ασθένεια από την μετάληψη» είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.

Έπειτα από παρέμβαση του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται και από τον ασπασμό στις εικόνες και από το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας ο Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε για «αυθαίρετο συμπέρασμα».

«Προ ολίγου ο διευθυντής του ΠΑΣΤΕΡ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιες μελέτες. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη μετάληψη. Είναι εκτός πνευματικής πραγματικότητας όσα λέγονται. Η εκκλησία έχει χιλιάδες παραδείγματα που υποστηρίζουν αυτό. Υπάρχουν παραδείγματα, τα σκηνώματα των Αγίων, το αγιασμένο νερό. Μην τα υποτάσσουμε όλα στον κοινό νου. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει μεταδοθεί ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία» τόνισε.

«Η πίστη και η εκκλησία δεν είναι μαγικοί χώροι. Άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που έχουν υποκείμενες ασθένειες, θα πρέπει να προσέξουν. Και με μία απλή ίωση, μια απλή γαστρεντερίτιδα δεν πρέπει να συναθροιστεί με άλλους γιατί θα την μεταδώσει. Ας μην τα συγχέουμε όλα με τη συμμετοχή στα άχραντα μυστήρια. Εμείς θα λειτουργούμε, όποιος θέλει μπορεί να έρχεται, ακόμα και με έναν πιστό θα λειτουργώ» κατέληξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ