ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2020 17:11

Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας λόγω κοροναϊού

Με ανακοίνωσή του, αμέσως μετά τη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ως προληπτικό μέτρο ενάντια στη διάδοση του κοροναϊού.

Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας λόγω κοροναϊού
Κλείνουν όλα τα σχολεία της χώρας λόγω κοροναϊού
Ανάγνωση:

Κλειστά σύμφωνα με τον υπουργό, θα παραμείνουν από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι Πανεπιστήμια για τις επόμενες 14 ημέρες.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Το μέτρο αυτό συνοδεύεται και από την αυστηρή σύσταση στους γονείς «να περιορίσουν τις εξόδους των παιδιών τους» κάτι που και οι ίδιοι οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι «δεν είναι εφικτό, αλλά καλό είναι οι γονείς τους να προσπαθήσουν να τα πείσουν να πειθαρχήσουν».

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, χωρίς όμως να αναφέρει ποια θα είναι αυτή.

Ο Βασίλης Κικίλιας στη δήλωσή του ανέφερε:

«Κατόπιν εισήγησης της ειδικής επιτροπής, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, σε όλη τη χώρα. Από νηπιαγωγεία μέχρι Πανεπιστήμια. Στόχος η μείωση της διασποράς του ιού. Ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Να επιδείξουν όλοι ατοιμική ευθύνη. Οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά.»

Νωρίτερα το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών της Α' και Β' τάξης του δημοτικού θα ενημερωθούν τηλεφωνικά για την πρόοδο των παιδιών τους, ενώ των υπολοίπων τάξεων θα παραλάβουν τους ελέγχους σε φάκελο που θα δοθεί στο μαθητή.

Επίσης είχε ανακοινωθεί η αναστολή των σχολικών δραστηριοτήτων και του μαθήματος της κολύμβησης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού.

Αν και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να διευκρινιστεί, κλειστά θα μείνουν και τα ιδιωτικά φροντιστήρια για τις επόμενες δυο εβδομάδες και έπειτα από παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Νέα μέτρα ανακοινώνει την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, θα κάνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει σήμερα το απόγευμα στις 18.00 στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κοροναϊού.

Στο θέμα του κοροναϊού και του κλεισίματος των σχολείων αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το φλέγον θέμα που συζητά όλος ο κόσμος. Το ζήτημα του κοροναϊού. Η Ελλάδα σήμερα πήρε μια σειρά από δραστικά μέτρα. Κάναμε δεκτή την εισήγηση για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών μονάδων. Απαραίτητο μέτρο πρόληψης. Να μην τρέχουμε πίσω από τετελεσμένα. Να αξιοποιήσουμε αυτό τον χρόνο που έχουμε ελέγχωντας την επέκταση αυτής της επιδημίας για να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας αλλά και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους, που πρέπει να είναι στην πρώτη προτεραιότητα της προσοχής μας» είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ