Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τσιόδρας: 7 μέρες η καραντίνα για τους υγειονομικούς – Αλλιώς θα καταρρεύσει το σύστημα

Το ότι οι υγειονομικοί που νοσούν μπαίνουν σε καραντίνα για 7 αντί για 14 μέρες, δικαιολόγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μικρότερη καραντίνα για τους υγειονομικούς «αλλιώς θα καταρρεύσει το σύστημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα στους επαγγελματίες της υγείας. 

«Η εμπροσθοφυλακή είναι οι επαγγελματίες υγείας. Δεν μπορεί να αποφύγει κανείς περιστατικά μετάδοσης της νόσου. Κρίθηκε απαραίτητο να είναι τόσο η καραντίνα για να μην αδυνατίσει το σύστημα υγείας. Είναι σημαντικό το σύστημα να σταθεί στα πόδια του. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να τον χειριζόμαστε με την μέγιστη προστασία. Οι περισσότεροι γιατροί θα εκτεθούμε.  Επιστρέφουν στη δουλειά με μάσκα. Δεν μπορούμε να τηρήσουμε το 14 ημέρες γιατί θα καταρρεύσει το σύστημα». 

Ακόμα, ο καθηγητής διέψευσε τις πληροφορίες περί έλλειψης αντιδραστηρίων, λέγοντας: «Απ’ όσο γνωρίζω υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων, πρέπει να μην ξοδεύονται άσκοπα σε ασυμπτωματικούς. Να μην καταστρατηγείται η στρατηγική μας. Υπάρχει έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την επάρκεια προστατευτικού υλικού και μασκών γίνεται τεράστια προσπάθεια προμήθειας από το εξωτερικό».
 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.