Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Κραυγή απόγνωσης από τη δήμαρχο Τήλου: «Κλείστε τα νησιά» (vid)

Κραυγή απόγνωσης από τη δήμαρχο της Τήλου, Μαρία Αλιφέρη - Καμμά, η οποία καταγγέλλει «απόβαση» Αθηναίων στο νησί και ζητάει να «κλείσουν τώρα τα νησιά».

«Όλο αυτό το διάστημα που ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, έχει παρατηρηθεί όχι μόνο στην Τήλο σε όλα τα νησιά μία αυξητική τάση μετακίνησης κατοίκων. Εκτός από τους φοιτητές που γύρισαν, και άλλοι άνθρωποι που έχουν σπίτι στην Τήλο ξεκίνησαν να έρχονται στο νησί», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η Μαρία Αλιφέρη Καμμά.

Η δήμαρχος κατήγγειλε ότι πολλοί μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι μέχρι πρότινος επιτρεπόταν η αλλαγή στο Ε9 και έτσι κατάφεραν να πάρουν την έγκριση και να μεταβούν στο νησί.

«Δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν έμεναν 14 μέρες κλεισμένοι στο σπίτι τους, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εάν το σύστημα υγείας εδώ πέρα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα περιστατικά. Δυστυχώς επειδή είμαστε μία πολύ μικρή κοινωνία, δύο σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο, ένας φούρνος αναγκαστικά όλοι περνάμε από εκεί. Η υγειονομική περίθαλψη στα νησιά μας είναι ανύπαρκτη, έχουμε έναν αγροτικό γιατρό, ένα ιατρείο με δύο φιάλες οξυγόνου», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Τήλου και συμπλήρωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο η Τήλος, είναι πάνω από 30 μικρά νησιά που το ζητάνε αυτό, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία είναι στο πλευρό μας. Εμείς αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συζητάμε για το πώς θα σταθεί το νησί μετά την εποχή του κορονοϊού. Κλείστε τα νησιά».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της στο βίντεο που ακολουθεί

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.