Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στον κορωνοϊό

H bwin στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων ομάδων που πλήττονται από την πανδημία.

Η κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο μήνα εξαιτίας την πανδημίας είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για έναν ιό όπως ο COVID-19, πόσο μάλλον για τις συνέπειές του. Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στις προκλήσεις που μας έχει βάλει δεν έχει νόημα να αγωνιζόμαστε μόνο ατομικά, αλλά να στεκόμαστε και ο ένας στο πλευρό του άλλου.

Με αυτή τη λογική η bwin, στο πλαίσιο των προτοβουλιών που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται πλάι σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Βρίσκεται πλάι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στηρίζοντας τις δράσεις της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου» αλλά και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που σχετίζονται με τον ιό.

Γιατροί του Κόσμου

Συνεχίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την υποστήριξη στις πρωτοβουλίες της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», η bwin συμβάλλει καλύπτοντας μέρος των απαιτούμενων εξόδων για:

- Τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης μοναχικών ή ηλικιωμένων, χωρίς άμεσο υποστηρικτικό περιβάλλον και με χρόνια νοσήματα. Μέσω της γραμμής θα υπάρχει η δυνατότητα να συνταγογραφείται η όποια αγωγή λαμβάνουν και μετέπειτα κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα τους την παραδίδει κατ’οίκον. Αναμένεται να επωφεληθούν άμεσα περίπου 800 άνθρωποι.

- Το street work για άστεγους και χρήστες ουσιών με ομάδα άμεσης παρέμβασης στο δρόμο που τους ενημερώνει για την προστασία από τον Κορωνοϊό. Παράλληλα, μοιράζει ειδικά kits τα οποία περιλαμβάνουν: απολυμαντικό χεριών, μάσκες και γάντια. Αναμένεται να επωφεληθούν άμεσα περίπου 100 άνθρωποι.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Συνεχίζοντας, η bwin, συνδράμει στις προσπάθειές της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», στηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Ως συνέπεια του κορωνοϊού και των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του, έχουν πληγεί οικονομικά οι ασθενέστερες και πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού:

- Γονείς παιδιών με αναπηρία και άλλα χρόνια νοσήματα δεν έχουν πρόσβαση σε έξωθεν βοήθεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν, καθότι τα παιδιά χρειάζονται συνεχή, ειδική φροντίδα.

- Γονείς οι οποίοι στήριζαν τις οικογένειες τους με μεροκάματα και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Για τους επόμενους τρεις μήνες η bwin, μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, θα «υιοθετήσει» αυτές τις οικογένειες για να αποκτήσουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά της καθημερνής τους διαβίωσης. Παράλληλα μέσω της συμβουλευτικής Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το παιδί», θα λάβουν από ειδικούς θεραπευτές την απαραίτητη ψυχολογική καθοδήγηση και ενδυνάμωση για να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η εταιρεία μας εφάρμοσε την εργασία από το σπίτι και παράλληλα συνέχισε την στήριξή της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ως εφαρμογή της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών σε συνεργασία με Οργανισμούς και ΜΚΟ που διαχρονικά στηρίζει, θα βρεθεί δίπλα σε δεκάδες συνανθρώπους μας σε ανάγκη».

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα brand παροχής διαδικτυακού στοιχήματος και τυχερών παιγνίων στον κόσμο, η bwin συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που δραστηριοποιείται.

Περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της bwin προς την κοινωνία, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Γιατί κανείς δεν είναι μόνος απέναντι στον κορωνοϊό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet