Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Καρφί» του Μητροπολίτη Ιερόθεου: «Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς»

«Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς» διεμήνυσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος για όσους αντιδρούν στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Όταν πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Απόστολος Πέτρος παρακινούμενος από ζήλο, έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που λεγόταν Μάρκος. Και ο Χριστός του είπε “βάλε τη μάχαιρα εις τη θέσιν αυτής. Πάντες οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα απωλούνται” άρα δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές. Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ. αναφορικά με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την ακολουθία του Επιταφίου, ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι η ακολουθία θα γίνει εντός του ιερού ναού κεκλεισμένων των θυρών και προέτρεψε τους πιστούς να μην προσέλθουν στους ναούς αλλά να παρακολουθήσουν το μυστήριο από το σπίτι.

Παράλληλα, «άδειασε» τον ιερέα στο Κουκάκι λέγοντας ότι για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις. «Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις... και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για τις αποφάσεις της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου σημείωσε ότι η εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να μείνουν στο σπίτι όχι γιατί θέλει να τους αποξενώσει αλλά γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ιός. «Ξέρει ότι έχει απέναντι της μαθητές κι όχι οπαδούς. Δεν πρέπει να γίνουμε οπαδοί. Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει αποφάσεις της προς μητροπολίτες είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της είναι ξεκάθαρα αυτά που είπε», σημείωσε.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: «Ο Ντοστογιέφσκι έχει δείξει ότι η απιστία και η αθεΐα δεν είναι αντίθετο σκαλοπάτι, είναι ένα μικρο σκαλοπάτι κάτω από την τελεία πίστη. Δεν πρέπει να έχουμε διωγμό έναντι της εκκλησίας αλλά διωγμό εναντίον του ιού».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.