Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Θάνατος 35χρονου: Οι πιθανές εξηγήσεις που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Τέσσερις πιθανούς λόγους για τον θάνατο του 35χρονου από κορονοϊό έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο ιός και στους νέους μίλησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με αφορμή το νεότερο ως τώρα θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι νέοι έχουν συνήθως πολύ ήπια κλινική εικόνα. Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα νοσήματα του αναπνευστικού. Σε μια πάρα πολύ μεγάλη μελέτη στην Κίνα, καταγράφηκε μόλις ένας θάνατος.

Παραμένει το ερώτημα όμως. Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν διαγνωστεί, σε άλλα όμως όχι.

Κάποιοι θεωρούν ότι η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη αν εκτεθεί περισσότερο. Νομίζω ότι μπορεί να προέρχεται και από την αδυναμία του οργανισμού να διαχειριστεί τον ιό.

Άλλοι υποστηρίζουν την παρουσία μιας προδιάθεσης για τη νόσο. Μια από τις συχνότερες λοιμώξεις είναι ο έρπης. Περισσότεροι τον περνούν ελαφρά. Σε κάποιους όμως που έχουν μεταλλάξεις σε μια από τις πόρτες του ιού στον εγκέφαλο, ο ιός μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές μέχρι και θάνατο.

Τρίτος λόγος, η πολυσυστηματική μορφή στα σοβαρά περιστατικά. Αφορά τον πνεύμονα, την καρδιά μια ιογενή σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού.

Μια τελευταία εξήγηση, είναι πρωτόγνωρο για εμάς, είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, δεν εμφανίζουν σοβαρή δύσπνοια. Ενώ δεν εμφανίζουν σοβαρή δύσπνοια έχουν σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση φτάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων. Η παραμικρή δύσπνοια, πρέπει να αξιολογείται ιατρικά. Ιδιαίτερα αν είναι από ευπαθείς ομάδες».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.