Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ έως τις 9 Μαΐου - Θα ανοίγουν από τις 7 το πρωί

Αλλάζει από το ερχόμενο Σαββάτο 25 Απριλίου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων σουπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν από τη Δευτέρα έως το Σάββατο από τις 7 το πρωί. 

Συγκεκριμένα το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής: για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 07:00 έως 20:00.

Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020.

Η απόφαση έχει δημοσιευτεί και σε ΦΕΚ ενώ προβλέπεται πως «μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς».

«Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα. Η μη συμμόρφωσή επισύρει την επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα του άρθρου 12 του v. 3377/2005 "Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και της ανάπτυξης βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης" (Α' 202), καθώς και την επιβολή προστίμου που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου εικοστού δεύτερου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης" (Α' 68), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83)», αναφέρει η απόφαση για τα σούπερ μάρκετ. 

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.