Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Γιάννης Τούντας: Πότε ολοκληρώνεται η επιδημία στην Ελλάδα (vid)

«Μέχρι τέλος Μαΐου αυτή η επιδημία θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της», ανέφερε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας για τον κορονοϊό, επισημαίνοντας πως «είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα νέα κύμα επιδημικό το φθινόπωρο».

«Υπολογίζουμε πως μέσα στις επόμενες 40 ημέρες με 50 ημέρες -το πολύ- ο αριθμός των διασωληνωμένων θα έχει σχεδόν μηδενιστεί» είπε ο κ. Τούντας στον ΣΚΑΙ.

«Έχουμε πάει καλύτερα απ’ ότι προβλέπαμε, καθώς αναμέναμε την κλιμάκωση της πανδημίας του COVID-19 αργότερα, κατά τα τέλη Απριλίου, κι εν τέλει συνέβη νωρίτερα», σχολίασε.

«Μέχρι τέλος Μαΐου αυτή η επιδημία θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα και νοσηλευόμενους, διότι θα περάσουμε στην ενδημική μορφή της νόσου» υποστήριξε.

Παράλληλα είπε πως «είναι πολύ πιθανό να έχουμε ένα νέα κύμα επιδημικό το φθινόπωρο ή τον χειμώνα που πιστεύω ότι θα είναι μικρότερης έντασης από αυτό που είχαμε τους τελευταίους μήνες».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet