Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος»: Νέα «καρφιά» Γεωργιάδη κατά Ακρίτα

Απάντηση στην Έλενα Ακρίτα για την ανάρτηση που έκανε αναφερόμενη στην Ευγενία Μανωλίδου έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μπορεί ακόμη και εσείς η τόσο ευφυής να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε “έκανα λάθος συγγνώμη” δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμία φορά», σχολίασε.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η κυρία Ακρίτα «στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της ανέβασε μια εντελώς χυδαία ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτογραφία, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο».

«Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή» υποστηρίζει ο κ. Γεωργιάδης και σχολιάζει πως «παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της» ενώ «ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της».

«Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ έως τον β´ ΠΠ. Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για αυτόν» συνεχίζει στην ανάρτησή του.

Υποστηρίζει πως η Έλενα Ακρίτα «έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κλπ είμαι δημόσιο πρόσωπο» και «δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κλπ ως αληθινές».

«Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει, όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από “αλλά”», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα

Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά, η κα Ακρίτα ξαφνικά το Σάββατο το βράδυ υιοθέτησε και σχολίασε μία ψεύτικη, κατασκευασμένη ανάρτηση της συζύγου μου Ευγενίας Μανωλίδου, σχολιάζοντας φυσικά, όπως συχνά κάνει, εμένα με δηκτικό τρόπο. Όταν έγινε γνωστό ότι είναι ψέμα την κατέβασε. Στην συνέχεια στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της ανέβασε μια εντελώς χυδαία ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο...κλπ Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα. Το πρώτο για την Ευγενία, ακατάληπτο καθώς τελικά η κατηγορία ήταν η παρουσίαση προ 12 ετών ενός τηλεπαιχνιδιού στον Αντ1, πράγμα εντελώς άσχετο προφανώς με τα γεγονότα και μετά ένα μακροσκελές κείμενο για μένα και την μια και μοναδική συνάντηση μας στο Παλλάς πριν χρόνια. Σε αυτό το δεύτερο λοιπόν θα ήθελα να απαντήσω για να ξεκαθαρίσουμε τα μεταξύ μας.

Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή, συνοδευόταν από τον κα Κυρίτση συνάδελφο μου στην Βουλή για ένα διάστημα και εξαιρετικά συμπαθή, με τον οποίο πάντα είχαμε ευγενική σχέση και της φέρθηκα με την απαιτούμενη αν και συκοφαντημένη από πολλούς αστική ευγένεια.

Φυσικά παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της. Ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΕΣΤΙΑ έως τον β´ ΠΠ. Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για αυτόν. Η παρουσία του Λουκή Ακρίτα στην δημόσια ζωή, ήταν αξιοπρεπής και συνέδεσε το όνομα του με δυο σπουδαία για εμένα πράγματα, την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Παπανούτσου και την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού. Πάντα πίστευα ότι μία κόρη ενός τέτοιου πατρός δεν θα μπορούσε παρά να έχει γαλουχηθεί με Αρχές!

Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κλπ είμαι Δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει, δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι και ευτυχώς για μένα έχω εισπράξει και εισπράττω και αγάπη και χιλιάδες ψήφους από τον κόσμο, για να δέχομαι και όσους με κατακρίνουν ή και με υβρίζουν ακόμη με υπομονή.

Επίσης ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι που μπορεί να έχω κάνει λάθος.

Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κλπ ως αληθινές.

Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει, όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά». Αν μετά την συγγνώμη θες να πεις «Αλλά» τότε χάνει το νόημα της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς η τόσο ευφυής να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος συγγνώμη» δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμμία φορά...

Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα

Ακρίτα σε Μανωλίδου: Παρουσιάσατε το πιο άθλιο παιχνίδι της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης

Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet που υποτίθεται ανέβασε η κυρία Μανωλίδου, στο οποίο έγραφε ότι «ακολούθησε τον οικονομικό οικογενειακό προγραμματισμό του Άδωνι Γεωργιάδη και πέρασε εκείνη και η οικογένειά της 7 ημέρες με 38,40 ευρώ μαζί με το σούπερ μάρκετ. Χωρίς να στερηθούμε τίποτα. Αν θέλουμε μπορούμε». Το tweet αποδείχθηκε αναληθές αλλά η κυρία Ακρίτα, το είχε είδη δημοσιεύσει και έσπευσε με ανάρτηση της να ζητήσει συγγνώμη.

Με τον μοναδικό της τρόπο, όμως, η Έλενα Ακρίτα εξηγεί -αναφερθείσα στο παρελθόν της Ευγενίας Μανωλίδου και την εκπομπή «Η στιγμή της Αλήθειας» που παρουσίασε- γιατί «πίστεψα την τρολιά, όπως την πίστεψαν και οι πάντες άλλωστε».

«Αγαπητή κυρία Μανωλίδου, σάς ζητώ συγγνώμη. Την πάτησα, το παραδέχομαι, στο μέλλον θα είμαι πιο προσεχτική - άλλωστε αυτό επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία» γράφει αρχικά η συγγραφέας.

«Από κει κι ύστερα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την ταπεινή μου γνώμη για το πρόσωπό σας. Παρουσιάσατε, αγαπητή κυρία, το πιο άθλιο παιχνίδι της ιστορίας της ελληνικής ηλεόρασης. Ένα παιχνίδι που κακήν κακώς έκοψε το ΕΣΡ επειδή κατάφωρα ‘παραβίαζε την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία΄» συνεχίζει και αφού παραθέτει κάποιες από τις ερωτήσεις που η Ευγενία Μανωλίδου έκανε στους παίκτες καταλήγει: «Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά. Διότι ο λόγος που πίστεψα την τρολιά, όπως την πίστεψαν και οι πάντες άλλωστε, είναι ακριβώς το παρελθόν της κ. Μανωλίδου».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet