ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/05/2020 16:28

Δίκη Τοπαλούδη - Άκης Σκέρτσος για την εισαγγελέα: «Άλλο η ενσυναίσθηση και άλλο η ταύτιση»

Θέση για την αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, Αριστοτελίας Δόγκα, πήρε με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. 

Δίκη Τοπαλούδη - Άκης Σκέρτσος για την εισαγγελέα: «Άλλο η ενσυναίσθηση και άλλο η ταύτιση»
Δίκη Τοπαλούδη - Άκης Σκέρτσος για την εισαγγελέα: «Άλλο η ενσυναίσθηση και άλλο η ταύτιση»
Ανάγνωση:

«Τα δικαστήρια δεν είναι “λαϊκή απογευματινή”. Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση» σημειώνει αρχικά ο κ. Σκέρτσος.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι «τον δικαστικό λειτουργό τον θελουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».

Ο κ Σκέρτσος καταλήγει με την ευχή «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Σημειώνεται ότι η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδης διεξάγεται σήμερα σε τεταμμένο κλίμα μετά την άφιξη εντός του δικαστηρίου του σύμβουλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργου Κλεφτοδήμου.

Ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε από την Έδρα τον λόγο -σε συνέχεια της ανακοίνωσης του προέδρου της ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρη Βερβεσού που ζητά πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου- για να διαμαρτυρηθεί, όπως είπε, για όσα ανέφερε η κ. Δόγκα στην αγόρευση της για το ρόλο των δικηγόρων.

Η εισαγγελέας ενημέρωσε το δικαστήριο ότι επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της στον οποίο δήλωσε την πρόθεση της να δηλώσει αποχή, θέμα για το οποίο, όπως είπε, έλαβε αρνητική απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ