Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά καθηγητή σε εξέταση του ΕΜΠ

Φοιτητές κατήγγειλαν ανεκδιήγητη συμπεριφορά καθηγητή κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικής εξέτασης σε μάθημα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), αφού όπως αναφέρουν ο τρόπος και ο τόνος της φωνής του διδάσκοντα παρέπεμπε σε λοχαγό και όχι σε καθηγητή πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με καταγγελία που αναρτήθηκε στον ιστότοπο foititikoskosmos.gr, στην οποία επισυνάπτεται και ηχητικό ντοκουμέντο από την εξέταση του μαθήματος «Ενεργειακή Οικονομία» του ΕΜΠ, ακούγεται ο διδάσκοντας να λέει στους φοιτητές ότι η εξέταση τελείωσε την ώρα που προσπαθούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα αναφορικά με την κατάθεση των απαντήσεων. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ιδιαίτερα τον τόνο και το ύφος του καθηγητή, καθώς όπως λένε παραπέμπει περισσότερο σε λοχαγό του στρατού παρά σε καθηγητή πανεπιστημίου.

«Τελείωσε, τελείωσε το διαγώνισμα κλείνω την σύνδεση», ακούγεται να λέει ο καθηγητής και όταν ένας φοιτητής λέει «ηρεμία», απαντάει:

«Άσε την ηρεμία σε παρακαλώ, και μη μιλάτε, κάνεις τον έξυπνο. Άκου ηρεμία θα απαντήσεις, να σέβεσαι τον καθηγητή σου. Άι να χαθείς από εκεί».

Στη συνέχεια την ώρα που κάποιοι φοιτητές ασκούν κριτική για το ύφος του, τους λέει:

«Ο τρόπος μου αυτός είναι. Να μην μιλάς. Κλείνει η εξέταση. Όποιος πρόλαβε».

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές τα προβλήματα στην εξέταση είχαν ξεκινήσει από τη διαδικασία της ταυτοποίησης, καθώς όπως λένε όταν ένας συμφοιτητής τους αντιμετώπισε πρόβλημα του απάντησε: «δεν μπορείς να ταυτοποιηθείς, δεν μπορείς να δώσεις μάθημα, πρέπει να βγεις από την εξέταση, επόμενος».

Ακόμα αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν τους είχε ανακοινώσει τον τρόπο εξέτασης, μέχρι το πρωί της Τρίτης και εν συνεχεία δεν απάντησε στα e-mail, που του απέστειλαν, ενώ όπως λένε μετά το πέρας των διαλέξεων εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες και επανεμφανίστηκε για την εξέταση.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.