Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ζακ Κωστόπουλος: Απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας ο εισαγγελέας - «Εκτός κάδρου» 5 αστυνομικοί και ο διασώστης

Τέσσερις αστυνομικοί, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης θα βρεθούν κατηγορούμενοι στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που ξεκινά στις 21 Οκτωβρίου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα κάτσουν τελικώς τέσσερις αστυνομικοί, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτό καθώς ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στη «σύλληψη» που κατέληξε στον θάνατό του, αλλά και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για «θανατηφόρα έκθεση».

Εκτός «κάδρου» βρέθηκαν έτσι πέντε αστυνομικοί και ο διασώστης. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών η εκ των δικηγόρων της οικογένειας Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, ο εισαγγελέας επικαλείται ένα οιονεί δεδικασμένο, ισχυρίζεται δηλαδή ότι πρέπει να απορριφθεί η μήνυση της οικογένειας διότι οι οι πέντε αστυνομικοί και ο διασώστης δεν παραπέμφθηκαν από τον ανακριτή στο στάδιο της ανάκρισης. «Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δεν στηρίζεται στο νόμο και θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε», σημείωσε η ίδια.

Θυμίζουμε ότι το δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον μεσίτη και τον κοσμηματοπώλη, οι οποίοι θα δικαστούν με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης («Τον χτύπησαν μέχρι θανάτου... εξ αμελείας», Εφ.Συν., 22.01.2020).

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet